Jobb lenne a magyar politikusokról is ilyen videókat látni

Csanádi Dávid 2019. november 13. 07:59 2019. nov. 13. 07:59

Kemény kihívással nézett szembe az új-zélandi miniszterelnök. Jacinda Andern két perc alatt próbálta egy videón címszavakban hadarva felsorolni azokat a pozitív intézkedéseket, amiket kormányzása eddigi két éve alatt bevezetett. Nem sikerült neki.

A miniszterelnök-asszony belebukott a videóba: gyorsan beszélve, és csak címszavakban sorolta pozitív és sikeres intézkedéseit, mégis átlépte a keretet: 2 perc 56 másodpercig tartott a felvétel. Jacinda Ardern kormánya ugyanis két év alatt 50 olyan intézkedést vezetett be, amire érdemes büszkének lenni.

Betiltották például a félautomata fegyvereket, csökkentették a börtönök számát, és jelentősen növelték a rendőrség állományát; 140 millió fát ültettek és betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat; biztonságosabbá tették az autópályákat; megnövelték a fizetett szülői szabadság hosszát.

A munkáspárti politikust két éve, mint Új-Zéland 1800-as évek óta legfiatalabb miniszterelnökét választották az ország élére, mindössze 37 évesen. Mostanra úgy tűnik, hogy a ciklus végére nem csupán a legfiatalabb, hanem az egyik legsikeresebb új-zélandi miniszterelnök is lehet.