Jobbik: a párt megmaradása a legnagyobb siker

HírKlikk 2019. május 26. 21:12 2019. máj. 26. 21:12

A Jobbik megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás estéjén újságíróknak nyilatkozva az ellenzéki párt szóvivője, mondván, "a Fidesz el akart törölni minket a föld színéről", de ez nem sikerült.

Pártja eredményváróján, Budapesten Szilágyi György kijelentette: minden eredménynek örülnek, hiszen a párt létét veszélyeztető időszak volt az elmúlt egy év, "hiszen a Fidesz mindent megtett azért, hogy elsöpörjön minket az útból"; ide sorolta a számvevőszéki bírságokat és azt a "médiahadjáratot", amelynek következtében végül kétszáz sajtóperben nekik adott igazat a bíróság.

Azt mondta: ha alatta is maradna EP-választási eredményük a tavaly tavasszal, az országgyűlési választáson elértnek, a legerősebb ellenzéki párt marad a Jobbik, hiszen mindezek a megméretések "különböző választási metódusokat jelentenek". 

Aki hisz a demokráciában, annak külön öröm, hogy a választópolgárok élnek a jogukkal, és elmennek szavazni - értékelte a magas részvételi arány Szilágyi György.

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán 18.30-ig a jogosultak 41,74 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Forrás: Hírklikk