Jobbik: elcsalhatják az önkormányzati választást is

HírKlikk 2019. július 10. 13:42 2019. júl. 10. 13:42

Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő szerint az őszi helyhatósági választás tisztességes lebonyolításának minimális feltételei sem adottak, "soha nem volt még ekkora esély", hogy az önkormányzati választást "elcsalják".

A kormányzati kisgömböcnek csillapíthatatlan az étvágya, mindent felfal, ami az útjába kerül - értékelte Bencsik János a T-Systems információtechnológiai cég 4iG Nyrt. általi felvásárlását. 

Az ellenzéki politikus jelezte: vizsgálják, miként vihetnék a leghamarabb a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elé ezt a felvásárlást, hangsúlyozva, a cég a 2014-es országgyűlési és az őszi önkormányzati választás lebonyolításának részese.

Arra szólította fel a Nemzeti Választási Irodát, hogy írjon ki új közbeszerzést az őszi választás informatikai hátterének biztosítására, és abból zárja ki az összes olyan céget, amely "különböző fideszes politikusok és üzletemberek révén kapcsolatban áll a kormányzattal".

Jelezte: e nélkül a Jobbik számára nem fogadható el legitimnek a választási eredmény. 

Az önkormányzati együttműködéssel kapcsolatos kérdésre Bencsik János azt jelezte: sehol nem a többi párt ellenében, hanem éppen azok tudtával, beleegyezésével indít saját jelölteket a Jobbik.

Forrás: MTI