Jöhet a Képviselő- és Terrorelhárító Központ

Lendvai Ildikó 2019. január 27. 06:16 2019. jan. 27. 06:16

Aggódom. Egyre jobban látszik, hogy a hatalom csak félmunkát végez az ellenzéki mozgalmak, különösen a közintézményekben randalírozó képviselők megfékezésében. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója sem a régi. Annak idején nem volt ilyen teszetosza, amikor a Fradi verőembereivel megoldották, hogy ne lehessen minden jöttment ellenzékinek népszavazást kezdeményeznie. Most meg azon örvendezik, hogy míg "a Soros-szervezetekre" az erőszak jellemző, "egyetlen fideszes sem ült fel a provokációnak, nem vettük fel a kesztyűt. Csak mi vagyunk a nyugodt erő, a kiegyensúlyozott, biztos bázis."

Azt ugyan eddig nem tudtam, hogy Bayer Zsolt kilépett a Fideszből, de csak így lehet, mert ez a nyugodt erő-izé mintha őt nem hatotta volna át egészen. Az MTVA biztonsági birkózói között sincs eszerint egy darab fideszes sem, így legalább ők is belesimulnak a közmédia nyilvánvaló pártatlanságába.

De azért ez a nyámnyila hozzáállás mégsem megoldás. Még vérszemet kap az ellenzék. A belügyminiszter ezért körlevélben készítette fel intézményeit a gátlástalan képviselők újabb rohamára. Ez önmagában mutatja, mekkora a veszély: "Én írok levelet magának-/ Kell több? Nem mond ez eleget?"- szakasztott, mint Tatjána.

A levél fontos eligazítása, hogy a képviselőket "csak megbízatásuk ellátásában kell támogatni". Innentől már csak egy kis kreativitásra van szükség. Pl. azzal nyilván nem bízta meg a nyavalyásokat senki, hogy felkeressék a mosdót, így azt célszerű elzárni előlük, ahogy ezt az MTVA-ban már kipróbálták.

És hallott-e valaki olyan képviselői megbízatásról, hogy üldögéljenek? Vagy hogy ráléphetnek az előcsarnok minden kőkockájára? Nyugodtan lehet őket féllábon várakoztatni, aztán a munkaidő végén (mert a levél szerint csak addig maradhatnak) majd kiugrálnak végre a kijáraton. És egyáltalán, ki adta nekik a megbízatást? Ja, hogy a választó? Hát a portás meg a biztonsági őr is választó. Ők mondjuk megbízhatnák őket azzal, hogy ha már ott eszi őket a fene, énekeljék el kánonban a "Szól a kakkuk már..." kezdetű dalt. Legalább kicsit szórakozhatnak a munkatársak, ahogy ezek fél lábon állva kornyikálnak.

De ha a belügyminiszter végre szakítani akar a félmegoldásokkal, akkor a Terrorelhárító Központot (TEK) átszervezi Képviselő- és Terrorelhárító Központtá (KÉTEK). Akkor nem kell többet levelekkel fáradnia.