Juhász Péter még nem polgármesterjelölt, de hétfő délutánig még az lehet

HírKlikk 2024. május 4. 16:55 2024. máj. 4. 16:55

Elutasította a Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra, mivel 304 ajánlást adott le péntekig, amelyből csak 259 volt elfogadható. Juhásznak május 6-án 16 óráig van lehetősége a hiányzó ajánlások benyújtására. Az rtl.hu kérdésére Juhász közölte: részletekben adja le az íveket, és a hétvége során beviszi a többit is.

Az üggyel kapcsolatban az rtl.hu megkérdezte Juhász Pétert is, aki arról beszélt, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlóíveket, ám azokat részletekben juttatja el a választási irodába a meghosszabbított határidőig (a listák hivatalos bejelentési határideje péntek délután négy óra volt). Juhász szerint nem meglesz a kellő számú ajánlás, hanem már megvan. Ennek ellenére, a hétvégén is kint lesz az utcán, mert szeret beszélgetni az emberekkel.

Az V. kerületi előválasztást Juhász meglehetősen alacsony részvétel mellett nyerte meg, mindössze 711-en szavaztak rá. A politikus a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója lesz a júniusi önkormányzati választáson.

Forrás: rtl.hu