Ők akarják megmondani, hogy az ellenzék mit csináljon

HírKlikk 2019. november 14. 13:57 2019. nov. 14. 13:57

„A cél világos: megakadályozni egy egységes ellenzéki bojkottot, mert az irtó kínosan nézne ki, hogy mindig üresen maradnak a padsorok, a fideszesek pedig elbeszélgetnek egymással. Pedig emlékezzünk: 2006 után a Fidesz és a KDNP maga is bojkottálta részben a Parlamentet, az akkori miniszterelnök megszólalásainál vonultak ki” – állítja Hadházy Ákos független képviselő egy, a parlamenti ellenzék jogait és lehetőségeit tovább szűkítő házszabály-módosító tervezet kapcsán.

Hadházy Ákos annak kapcsán ragadott ismét klaviatúrát, hogy  egy házszabály-módosítót nyújtottak be ahhoz a törvénytervezethez, amelynek hatályba lépésével az ellenzéknek akár a szavazati jogát is elvehetnék, tetemes bírságokat fizettetnének a „renitenskedőkkel”, továbbá ki-kitilthatnák őket az ülésteremből.

„Tegnap már sokat olvashattak, hogyan akarja fegyelmezni a Fidesz az ellenzéket, de mára eljutottunk a törvénymódosítás mellé benyújtott házszabály-módosításig, ami – ha lehet – még elképesztőbb” – írja a legfrissebb fejlemény kapcsán Hadházy Facebook posztjában. „Egész egyszerűen ŐK AKARJÁK MEGMONDANI, HOGY AZ ELLENZÉK MIT CSINÁLJON, hogyan viselkedjen: természetesen engedelmes biodíszletként asszisztáljon a NER újabb és újabb hajmeresztő ötleteihez” – húzza alá.

Ugyanis eddig a képviselők előzetesen bejelentették a távolmaradásukat, ám a módosító elfogadása után már utólag igazolniuk is kell azt. Havonta összesítik, ki hány szavazáson vett részt, és kilistázzák, aki legalább a szavazások negyedét kihagyta. A függetlenek közvetlenül a házelnök felé, a többieknek a frakcióvezetőn keresztül igazolhatják, miért hiányoztak. „És most jön a csavar: KÖVÉR LÁSZLÓ ELDÖNTI, elfogadja-e a hiányzás indokát, vagy sem”. Természetesen nem fogja, ha csak valaki nem fekszik nyakig gipszben, és el fogja rendelni a tiszteletdíj csökkentését.

„Nem hiszem, hogy ez a trükk visszatarthatná az ellenzéket, hogy otthagyja ezt a parlamentnek gúnyolt cirkuszt” – szögezte le Hadházy.

Forrás: Hírklikk