Karácsony a győzelem felé, Tarlós nem mer kiállni vitázni

HírKlikk 2019. szeptember 19. 17:19 2019. szept. 19. 17:19

Tarlós hagyta, hogy Budapest forrást veszítsen, rosszul dolgozott, ezért nem mer kiállni a vitára – mutatott rá csütörtök reggel, az ATV Start című műsorában Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

Míg Karácsonynak van programja, Tarlós munkájának megítélése inkább negatív, ezért Karácsony Gergely nyerő pozícióban van, mondta Horváth Csaba.

A képviselő kérdésre válaszolva kitért a fővárosi és országos egészségügy összeomlására is. „Nincs időben diagnosztika, nincs időben gyógyítás” – amint azt Kásler is elismerte, a megfelelő ellátás hiánya 43.000 embert ölt meg Magyarországon az elmúlt időben – ismertette a képviselő, aki szerint ugyanez a helyzet az oktatásban is: „Összeomlott-e az az oktatás, amelyben komplett tantestületek hiányoznak az iskolakezdés napján? Az én véleményemet ismerik. Mindenki tegye fel magának a kérdést.”

A durvuló kampány kapcsán Horváth megjegyezte: „Ha lenne egy kulturált közélet, akkor természetes lenne, hogy viták szerveződnek a jelöltek között. De az elmúlt 9 évben a Fidesz semmilyen vitában nem vett részt.”

A kampány tartalmáról kérdezve a fideszes jelölt kudarcára hívta fel a figyelmet a szocialista politikus. „Az elmúlt 9 évben úgy vesztett Budapest a költségvetéséből 40%-ot, hogy Tarlós ezt nem kifogásolta, nem harcolt a város érdekeiért, rosszul végezte a munkáját. (…) Az elmúlt 9 évben bábként, helytartóként, nem a budapestieket szolgálta. Az igazi kérdés az, hogy a város számára hozott-e valamilyen hasznot, hogy egy fideszes személy volt a főpolgármester, vagy nem?” – tette fel a kérdést Horváth Csaba utalva arra, hogy a települések sikeres vezetése, nem a polgármester fideszes voltán múlik. Karácsony Gergely és az összefogás jelöltjei szerinte tisztességesen, jobb színvonalon tudják képviselni a településeket, tette hozzá.

Végül a képviselőt az egész Budapestet és környékét elöntő fideszes patkánymutyi sumákságairól kérdezték. „Én személy szerint 2018. december 17-én tetten feljelentést ebben az ügyben, a szervek mindent rendben találtak, aki hazudott, az nyilván a fideszes városvezetés volt” – mondta Horváth – „aki megtévesztette a képviselőket, olyan döntési formációt hozott elő, mintha ezzel minden rendben lenne. Egy képviselő, akinek csak az az információja van, ami az előterjesztésben szerepel, az konkrétan be lett csapva, és ez alapján születtek döntések” – szemléltette Horváth Csaba egy erőteljes példával, hogy miért is kell a településeken mindenhol a fideszes polgármestereket leváltani.