"Karácsony Gergely kérjen bocsánatot Horthy Miklós leszármazottaitól"

HírKlikk 2019. november 18. 15:00 2019. nov. 18. 15:00

A főpolgármester "csillagos egyesre" vizsgázott történelemből, amikor undorítónak nevezte a Mi Hazánk szombati, Horthy Miklós fővárosi bevonulásának századik évfordulóján megtartott felvonulását - jelentette ki Apáti István, a párt politikusa hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy Karácsony Gergely kérjen bocsánatot Horthy Miklós leszármazottaitól. Ez a megnyilvánulás is azt mutatja, hogy a balliberálisok ott folytatják, ahol tíz éve abbahagyták, vagyis előjön belőlük a semmilyen ellenvéleményt nem toleráló "liberálnáci" - vélekedett.

Hangsúlyozta, a Mi Hazánk a homoszexuális propagandát, a gyermekek és fiatalok agymosását, ilyen irányú terelését tartja bűnösnek, gusztustalannak és megvetendőnek. Úgy vélekedett, szintén jellemző a főpolgármesterre és "hasonszőrű balliberális társaira", hogy amikor a magyarokat éri bántalmazás, amikor román szélsőségesek "székely bácsikat és néniket vernek karóval" az úzvölgyi katonatemetőnél, nem szólalnak meg.

Megerősítette, hogy a Mi Hazánk indítványozni fogja a fővárosban Horthy Miklós posztumusz díszpolgárrá választását, illetve kezdeményezik a kormányzót ábrázoló lovas szobor felállítását a Szent Gellért téren. A párt önkormányzati képviselői indítványozni fogják közterületek elnevezését Horthy Miklósról.

Apáti István kérdésre válaszolva úgy vélekedett: a Jobbik azért nem emlékezett meg Horthy budapesti bevonulásáról, mert nem akarta megsérteni újdonsült balliberális barátai lelki érzékenységét.