Karácsony Gergely: Magyar Péter és Vitézy Dávid húzzák le a listájukról „a kijáró embereket”

HírKlikk 2024. május 8. 13:15 2024. máj. 8. 13:15

A cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helyük a Fővárosi Közgyűlésben – írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

„Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit" – fogalmazott Karácsony Gergely.

Azt írta, Magyar Péter – a Tisza párt alelnöke – fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt.

Ez a cég pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Karácsony Gergely arról is írt, hogy Vitézy Dávid – az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt – listáján pedig egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás.

Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül – tette hozzá.

Karácsony Gergely mindezért felszólítja Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról „a kijáró embereket".

A budapestieket pedig arra kéri, hogy ne csak a főpolgármester-jelöltségét, hanem az általa vezetett fővárosi listát is támogassák.

Forrás: MTI