Karácsony Gergely leadta az ajánlásait

HírKlikk 2019. augusztus 30. 13:15 2019. aug. 30. 13:15

Több mint tizenhatezer ajánlást adott le péntek délelőtt Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje – jelentette be Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti elnöke a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral, a DK-s Gy. Németh Erzsébettel, a párbeszédes Béres Andrással és az LMP-s Heltai Lászlóval sétált be a Városházára, hogy leadhassák Karácsony indulásához szükséges szignókat.

Molnár Zsolt elmondta: nemcsak a főpolgármester-aspiráns, hanem az összes ellenzéki, budapesti polgármester-jelölt, valamint egyéni képviselők is leadják ma az aláírásokat.

Gy. Németh Erzsébet, elnökségi tag a Demokratikus Koalíció nevében kijelentette: „Október 13-án Budapestnek új főpolgármestere lesz Karácsony Gergely személyében, új, 23 kerületi polgármester, és mögöttük 23 kerületi, ellenzéki többség. A következő 6 hétben is mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen!”

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum képviseletében elmondta, ők is Karácsony Gergely mögött állnak, és azért küzdenek, hogy október 13-tól más, átláthatóbb vezetése legyen Budapestnek. „Olyan várost akarunk, amelyben a jelenleginél és a korábbinál sokkal erősebb átláthatósági szabályok biztosítják, hogy a város átláthatóbban, a polgárok érdekében működjön. Ezen fogunk dolgozni a következő hat hétben is, és ehhez kérjük minden polgár segítségét, úgy aktivisták, mind támogató szavazataik révén.”

Béres András a Párbeszédtől elmodta, szerintük Karácsony Gergely hozza majd el a várt változást. „Karácsony Gergely az, aki két körben is megnyerte az előválasztást meggyőző többséggel, így megtaláltuk a méltó embert. A budapesti emberek többsége változást akar, nekünk az a dolgunk, hogy ennek a feltételeit teljesítsük.”Ezután felhívta a figyelmet annak veszélyére, hogy sok helyen a fideszesek úgy állítják be magukat, mint a helyi egyesületek emberei, mivel elmondása szerint „már maguk is cikinek érzik a fideszes logót” és próbálnak valahogy háttéremberként bejutni, ami Béres szerint nem elfogadható.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke zöld szempontból értékelte a választás tétjét. „Olyanok fogják-e vezetni a várost, akik le akarják tarolni a Római-partot, vagy olyanok, akik fákat ültetnek, mert csak így lehet biztosítani az élhetőséget a többség számára, és mi a nagy többségnek dolgozunk!” – mondta Heltai, aki beszédében „betonemberekre” és „faemberekre” osztotta a város politikusait.

Molnár Zsolt ezt követően átadta az Összefogás meghívóját: „Mindenkit tisztelettel várunk holnap 18 órakor a Szabadság téren közös kampánynyitó ünnepségünkre, ahol fűre lépni szabad lesz!” – zárta a sikeres polgármester ajánlásgyűjtésekről szóló bejelentést Molnár Zsolt a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke.