Késnek a vonatok, de legalább emeletesek

HírKlikk 2019. szeptember 6. 14:15 2019. szept. 6. 14:15

A KISS emeletes motorvonatok közlekedtetésével jelentősen javul majd a vasúti szolgáltatás a fővárosba vezető váci és ceglédi vonalon - mondta Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzáfűzte, hogy ez a két vonalszakasz a legforgalmasabbak közé tartozik Magyarországon. Elmondta, hogy Budapest és Szolnok között évente 19 millióan utaznak, és míg 2008-ban naponta 198 vonatot közlekedtettek ezen a vonalon, ez a szám már közelíti a 300-at.

Loppert Dániel hangsúlyozta, hogy az utasszám növekedése mellett olyan járműre van szükség, mint a KISS emeletes motorvonat, amely jelentős mennyiségben tud utasokat vinni megbízható, kiszámítható módon.

A MÁV kommunikációs igazgatója elmondta, az első KISS motorvonat 2020 február elején jelenik meg a vasúti forgalomban. Ha majd beérkezik az összes megrendelt KISS motorvonat, akkor a budapesti elővárosi forgalomban lecserélik a régi Fecske-ingajáratokat a modern járművekre, az emeletes KISS, illetve a Flirt motorvonatokra.

Forrás: MTI/Hírklikk