Kik hívogatják éjszakánként Tarlós Istvánt?

HírKlikk 2019. augusztus 27. 07:32 2019. aug. 27. 07:32

Horn Gábor pszichológushoz küldené Tarlós Istvánt.

Tarlós István péntek este az Inforádió Aréna című műsorának vendégeként adott interjút.

A főpolgármester elmondta, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni a kampányban, "suta kormánybuktatási szimulációról" van szó, amelynek egyébként semmit értelme nincs, mert az októberi önkormányzati választások után még elméletileg is, bizonyosan a jelenlegi kormány és miniszterelnök lesz a helyén.

Ennek az ötletnek a kiagyalója, mögöttes szervezője nem is Karácsony Gergely és stábja, hanem a régi sértett SZDSZ-esek - jegyezte meg.

A Klubrádió Esti gyors műsorában nyilatkozó Horn Gábor szerint a főpolgármester kijelentése megmosolyogni való, de „pszichológusra is szüksége lehet”, ha még mindig úgy érzi, hogy egy tíz éve nem létező párt üldözi. Horn félig viccesen megjegyezte: Tarlós maga egy sértett SZDSZ-es, akár rá is lehetne érteni ezt a kitételt. Ő pedig sose gyűlölte Tarlós Istvánt - tette hozzá.

Úgy vélte, Tarlósnak lehet lelkiismeret-furdalása a saját életútjával szemben, liberális várospolitikusként indult, sértett félként távozott '94-ben, amikor koalícióra léptek az MSZP-vel, választást veszített az SZDSZ-es Demszkyvel szemben, és ezzel a kilenc évvel se nagyon lehet büszkélkedni. Sőt, ahelyett, hogy az eddigi eredményeivel állna ki (ha lehet), ahelyett egy régmúltból elővarázsolt, nem létező történettel próbálja megszólítani azokat, akiknek még megvan az SZDSZ-fóbiájuk, vagy elhitték Orbán Viktornak, hogy minden rossz forrása a liberalizmus.

Amennyire Horn Gábor látja, Karácsony Gergely körül fiatal, lelkes, a politikai kommunikációban teljesen új arcok vannak, nem SZDSZ-esek, sőt, maga Karácsony is sokkal inkább baloldali, mint liberális.

„Nem tudom, ki hívogatja éjszakánként Tarlóst, de üzenem neki, hogy aludjon nyugodtan tőlünk (...), az SZDSZ nem kavar már bele semmibe a politikai életben, annak a történetnek nagyjából 2009-ben vége lett.” - mondta az egykori szabaddemokrata politikus.

Forrás: Hírklikk