Kivonult az ellenzék a pécsi közgyűlésről - videó

HírKlikk 2018. december 13. 12:57 2018. dec. 13. 12:57

A rabszolgatörvény, a beterjesztése és elfogadása ízléstelen körülményei Pécsett sem maradtak visszhang nélkül: az ellenzéki erők csütörtökön reggel kivonultak a fideszes vezetésű közgyűlés üléséről.

Az év utolsó pécsi közgyűlése az ellenzéki képviselők felszólalásával kezdődött - számolt be a Pécsi Stop.

Elsőként Fogarasi Gábor (Jobbik) jelezte, hogy a szerdai budapesti események és a Fidesz demokráciát bontó intézkedései miatt nem kíván részt venni a közgyűlési munkában, a mai napra szóló tiszteletdíját pedig jótékony célra ajánlotta fel.

Gulyás Emil (MSZP) is felszólalt, szerinte a tegnapi események is azt mutatják, hogy a Fidesz egyre inkább szintet lépett a demokrácia lebontásában, elítéli a rabszolgatörvényt, a közigazgatási bíróságok kormány alá rendelését, ezért tiltakozásul nem vesz részt a közgyűlésen, a mai napra szóló tiszteletdíját ő is jótékonysági célra ajánlja fel. Cserfainé dr. Kovács Ágnes is csatlakozott az előtte szólókhoz.

Kunszt Márta (DK) a rabszolgatörvény törvénytelen megszavazása miatt tiltakozott, Kóbor József (LMP) is ugyanezért, valamint a közigazgatási bíróságok fideszes elfoglalása miatt fejezte ki nemtetszését és ők is kivonultak a teremből, de előtte még mai tiszteletdíjukat ők is jótékonysági célra ajánlották fel.

Forrás: pecsistop.hu