Komjáthi Imre: mi lábon végezzük el azt a munkát, amihez a Fidesznek ott a média

HírKlikk 2024. április 21. 07:50 2024. ápr. 21. 07:50

Az MSZP a megszokott teljes gőzzel megy előre, a szociális szférában, az egészségügyben, a nyugdíjasok világában mindig történik valami, amire reagálni kell, akciót kell szervezni – mondta Komjáthi Imre az MSZP társelnöke a KlikkTV Tíz című műsorában. Hozzátette, Magyar Péter megjelenése sem okoz az MSZP-ben bizonytalanságot, mert van egy értékrendjük, az, hogy baloldaliak, szociáldemokraták és ez nekik olyan szilárd talajt ad, amiről nem térnek le. 

Mint mondta, az MSZP kormányváltást akar, de nem csak pártokkal kell a megegyezés, hanem azokkal is, akiket 2010 óta ez a rendszer megtaposott, kizsákmányolt, árokba lökött, azokat kell összefogni. Komjáthi Imre szerint Magyar Péter kapott egy történelmi lehetőséget, de egy dolog számít, hogy össze tudja terelni a fekete ruhás nővértől kezdve, a rabszolgatörvény ellen tüntetőkig a szavazókat és le tudják váltani a rendszert. „Akkor beteljesíti ezt a történelmi küldetést, ha nem, akkor egy lesz a sok közül.” 

A társelnök abban biztos, hogy az MSZP-re mindig szükség lesz és megkerülhetetlen, mert arra a fajta gondolkodásmódra van szükség Magyarországon, amelynek a közepén az ember áll – a megbecsülés, a gondoskodás, a közösség. „Azt el kell mondani, hogy egyedül nem megy, se az MSZP-nek, se a DK-nak, se Magyar Péternek, ezt a rendszert csak együtt sikerül leváltani. Magyar Péterrel közös a cél, csak külön utakon menetelünk.”

Ha beolvadunk egy olyan összefogásba, amelyben az MSZP karaktere elvész, akkor áldozatot hoztunk, de mi azon vagyunk, hogy ez ne történjen meg – mondta arról, hogy össze kellene-e olvadnia a három pártnak. A DK és a Párbeszéd részéről nincs igény arra, hogy ne legyünk azok, akik vagyunk, viszont ez a szövetség képes lehet arra, hogy egy olyan baloldali tömböt hozzon létre, amelyhez azok csatlakozhatnak, akiknek ez az értékrend fontos – fogalmazott Komjáthi Imre.

Mi folyamatosan készek vagyunk, ha lesz kormányváltás a falvakban és a városokban és majd az országban, ott mi a tudást és a kormányzóképességet tudjuk adni – mondta a pártelnök. „Az, hogy van egy messiásvárás és van egy olyan igény, hogy nem érdekel mi lesz utána, hogy ti kit képviseltek, csak takarítsátok el ezt a rendszert, ahhoz kell az együttműködés, a szolidaritás.”

A politikus rámutatott, milyen nehézségekkel küzdenek az ellenzéki pártok. Például azzal, hogy kevés a médiafelület, kevés a pénz, nem tudnak anyagiakban versenyezni a NER-rel, óriásplakátokkal, kamuoldalakkal és olyan propagandagépezettel. „Mi lábon végezzük el ezt a munkát, elmegyünk az emberekhez és beszélgetünk, meghallgatjuk őket.”

Az önkormányzatokban nem a pártpolitika a lényeg

Egy polgármesternek az ott élőket kell szolgálnia pártszínek nélkül, de nem mindegy, hogy valaki arisztokratikus, elitista attitűddel áll fel, hogy ő itt polgármesterként a világ ura, vagy azt mondja, hogy közületek való vagyok, szolgállak benneteket – mondta Komjáthi Imre. „Az MSZP polgármesterei ilyenek, és ilyenből szeretnénk nagyon sokat az országban. Azon dolgozunk, hogy a képviselő testületek is így működjenek.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.