Korda György EU-párti, és utálja a kurzuslovagokat

HírKlikk 2019. január 24. 13:22 2019. jan. 24. 13:22

A 168 Órának adott interjút Korda György. A 80. születésnapját ünneplő művész beszélt a politikához fűződő viszonyáról is.

Korda Györgyöt meglepte, hogy Orbán Viktor levélben köszöntette fel 80. születésnapján, mivel soha nem találkoztak. A politikáról azt mondta, olyan megosztott az ország, hogy ha elmondaná véleményét a nyilvánosság előtt bármilyen kérdésben, azonnal elveszítené a közönsége felét. Márpedig ő nem jobb- vagy baloldali embereknek énekel, hanem mindenkinek.

Egyetlen dologban tesz kivételt - árulta el a 168 Órának. Kiáll mindig az EU-tagság mellett, mert ez szerinte létkérdés az országnak, amiért minden politikai erő felelősséggel tartozik. 

Bízik benne - bár nem tudja, hogy megéli-e -, hogy jön majd egyszer egy politikus, akinek sikerül felépítenie a hidat Magyarország két tábora között, és az ellenségeket vitapartnerekké szelídíti.

Az nem zavarja, ha egy művész nyíltan vállalja a politikai meggyőződését, de mélyen elítéli a kurzuslovagokat, akik tehetség híján, csak politikai lojalitások miatt tudnak sikereket elérni.

Forrás: 168 Óra