Kormányzati plakátkampány = tiltott pártfinanszírozás

vazsu 2019. február 19. 09:08 2019. feb. 19. 09:08

 „Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a volt Fideszes országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnök az ÁSZ elnökeként majd szépen vizsgálatot indít Orbán Viktor, illetve a Fidesz ellen tiltott pártfinanszírozás miatt” – reagált a Hírklikk megkeresésére Gréczy Zsolt. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezzel együtt is világossá tette: az ellenzék nem hagyja annyiban a kormány legújabb akcióját.

„A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Mindenkinek joga van tudni, melyek azok az aktuális javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát” – olvasható a kormány hivatalos Facebook oldalán. Egyben bemutatták az Európai Parlamenti választások előtt indítandó új plakátkampány első darabját is, amelyen – már megszokott módon, kötelező elemként  – Soros György is látható, mégpedig – a már nem először a Fidesz és Orbán által kipécézett – Jean-Claude Juncker, bizottsági elnök társaságában.

Igennel válaszolt Gréczy Zsolt kérdésünkre: „Nem veti-e ez fel a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, hiszen a kormány adóforintok költésével a Fidesz EP-kampányát támogatja meg?”.  A DK képviselője leszögezte: minden rendelkezésre álló eszközt igénybe fognak venni, minden lehetséges lépést meg fognak lépni, de persze senkinek ne legyenek illúziói, „ettől még a kampányt sem visszavonni, sem megszűntetni, sem pedig elítélni nem fogja az Állami Számvevőszék, amelynek az elnöke, Domonkos László régi Fideszes káder”.

A konkrét lépésről még nem nyilatkozott, mint közölte: még nem döntötték el, mit csinálnak, de a pártok egyeztetnek majd, hiszen érdemes összehangolni a tevékenységüket ebben a kérdésben is.