Kósa Lajos: a szakszervezeteknek igazuk volt

HírKlikk 2018. november 30. 07:12 2018. nov. 30. 07:12

A beterjesztett jogszabályt úgy módosítják, hogy senkinél ne lehessen évi 250 óránál több túlórát elrendelni, ha az illető nem járul hozzá - mondta Kósa Lajos fideszes képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kósa elismerte: a szakszervezeteknek igazuk volt, amikor azt sérelmezték, hogy a szövegből nem derült ki egyértelműen, hogy senkinél nem lehet a 250 óránál többet elrendelni, ha nem járul hozzá. Ennek megfelelően fogják módosítani a szöveget – ígérte.

Kósa Lajos azt is elmondta: nem érzi úgy, hogy a kormány magára hagyta ezzel az üggyel, egyben azt is egyértelművé tette, hogy a végleges szöveg egyértelmű lesz és kiderül belőle, hogy nem lehet önkényesen túlóráztatni. Azonban hozzátette: a tervezetet szándékosan félreértelmezték. 

Kósa Lajos elmondta azt is: a törvény végleges szövegében lesznek a munkavállalóknak kedvező változások is, például a kötelező a munkavállalók közötti műszakcseréket elfogadnia a munkáltatóknak.

Arra a kérdésre, hogy az általa beterjesztett javaslat nyomán keletkezett felháborodás miatt változtattak-e álláspontjukon, Kósa Lajos azt mondta: azért kompromisszumkészek, mert a józan ész szabályait követik, nem azért, mert meghátráltak.

Forrás: Hírklikk