Kövér: az áldozattá válást a magyarok nem fogják engedni

HírKlikk 2019. augusztus 3. 09:15 2019. aug. 3. 09:15

Az Országgyűlés elnöke szerint a 2010 óta eltelt években Magyarország demokratikus módon vissza tudta szerezni és meg tudta őrizni szabadságát, értékeit, cselekvőképességét, azaz a magyar állam demokratikus szuverenitását.

Kövér László pénteken, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka városnapi ünnepségén azt mondta, az elmúlt kilenc évben az emberek a maguk sorsának kovácsai lehettek és "mindenki előrébb léphetett eggyel", miközben a közösség egyre erősebb és összetartóbb lett.

A június végén a megye egy részén pusztító vihart felidézve a házelnök arról beszélt, hogy a természeti csapás felszínre hozta és megerősítette ennek a városnak a közösségét, akik pedig ebben részt vettek, nem fogják elfelejteni ezt az összefogást. Kövér László szerint a jövőben ugyanerre az összefogásra van szükségük a magyar és az európai embereknek a várható természeti és nem természeti csapásokkal szemben, amelyeket azonban "keresztényi lélekkel, józan ésszel és magyar öntudattal" mindig el lehet majd hárítani.

A politika részéről is veszélyt jelentenek mindazok a törekvések, amelyek az európai és a magyar embert el akarják szakítani szülőföldjéről, nemzetétől, vallásától, a családjától, sőt, "férfi és női mivoltától is". "Egyes érdekcsoportok, amelyek elég hatalmat és gátlástalanságot éreznek ahhoz, hogy a 21. században az európai embert úgy uralják és fosszák ki, hogy azoknak nem a szülőföldjét, hanem a tudatát foglalják el" - fogalmazott. Idegen kultúrájú tömegek bevándoroltatásával akarják Magyarországot önazonosságától és szuverenitásától megfosztani, értékeiket és érdekeiket megvédésére képtelen állapotba hozni - figyelmeztetett.

Hangsúlyozta, az áldozattá válást a magyarok nem fogják engedni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy Európa is "elkerülje a végzetét", a kontinens továbbra is a biztonságot, a méltóságot és a jólétet biztosítsa polgárainak.

Az ünnepségen Kövér László méltatta az 1969. augusztus 1-jén várossá nyilvánított Mátészalka gazdag történelmét, fejlődését, gazdasági erejét és lakóinak szorgalmát.

Hanusi Péter (Fidesz-KDNP), a szatmári város polgármestere beszédében hangsúlyozta, a település életében jelentős mérföldkő volt 1888, amikor a vidéki városok között elsőként bevezették egy szakaszon az utcai villanyvilágítást, innen ered a "fény városa" kifejezés.

Forrás: MTI/Hírklikk