Kövérnek most nagyon messzire gurult a gyógyszere

Föld S. Péter 2019. szeptember 16. 13:10 2019. szept. 16. 13:10

Megszokhattuk a Fidesz legújabb kori kommunikációjában, hogy azzal vádolja az ellenzéket, hogy zűrzavart akar, sőt, polgárháborút. És az sem újdonság, hogy Kövér László bármikor képes bármekkora marhaságokat mondani. Most azonban a tőle elvárthoz képest is túltolta a biciklit, vagy, mondjuk úgy, a szokottnál is messzebbre gurult a gyógyszere.

Amin persze nincs mit csodálkozni, a házelnök ezúttal Bayer Zsolt tévéműsorában nyilvánult meg, ez pedig köztudottan olyan adás, ahová a belépő minimum egy, de még jobb, ha több bődületes baromság. Kövér László a Bayer-Show adásában azt vezette elő agymenés gyanánt, hogy az ellenzék kis gerillabázisokat, erdő mélyi bunkereket hozna létre, mint annak idején a vietkong az amerikaiak által folytatott háború idején, és akkor onnan törnek majd elő, ott gyűjtik össze az erőiket, és 2022-re előbukkannak a lyukakból és megrohamozzák a főhatalmat és elfoglalják.

Nem volt ápolószemélyzet a közelben, akik intézkedhettek volna.

Fiúk, ti nem ilyenek voltatok. Vagy, ha igen, nem látszott rajtatok. Még emlékszünk az első lépéseitekre harminc évvel ezelőttről. Amikor az új, szabadon választott parlamentben minden képviselőtársatok asztalára egy-egy narancsot tettetek. Azóta a narancs megrohadt. Nincs nála gusztustalanabb, gyomorforgatóbb gyümölcs, amerre a szem ellát.

Akkor még kedveseknek látszottatok, fiatalnak, hamvasnak. És úgy hadartatok, hogy senki sem értette, amit mondtok. Talán ez volt a szerencsétek, és ez lett a Magyarország balszerencséje.

„Az idősek felélik a fiatalok jövőjét.” Emlékeztek? Ti mondtátok ezt is. Ha értettük volna, már akkor kihámozzuk belőle, hogy mi van bennetek. Romlottság volt már bennetek akkor is, kapzsiság, hatalomvágy. Nem szép tulajdonságok, ti is tudjátok.

Sokan vagyunk, akik emlékszünk még az eredendő bűnre. Az államtól kapott székház eladására. És a gyalázatos mondataitokra, volt belőlük épp elég. „Csuhások, térdre!” Ezt kiabáltátok be a parlamenti padsorokból az éppen felszólaló kereszténydemokratáknak.

Ma meg? Hiszen tudjátok. Ha megláttok, egy nyilvános vécét, rögtön ájtatosak lesztek.

Kivonultatok az akkori kormány által szervezett trianoni emléknapról.

Ma meg? Nyírő József, Wass Albert. Adjátok vissza a hegyeinket.

Ugye, az is megvan, hogy „ne mi kapjuk a legtöbbet?” Anikó asszony és üzlettársai.

Emlékeztek?

Mert mi igen.

A rendszerváltás talán legcinikusabb mondata is tőletek jött: „Mindenkinek alkotmányos joga hüyének lenni.” Tudjátok: Kaya Ibrahim, Joszip Tot. Lopott útlevelekkel vásárolt, bedőlt cégek. Régi szép idők. A Gripeneken is sokat kaszált valaki közületek.
Majdnem kimondtam a nevét.

Ma már nincs szükség ilyen olcsó trükkökre. Amit tesztek, azért törvényes, mert ti vagytok a törvény. Tiétek a föld, a kaszinó, a trafik, minden.Ti vagytok ma a miniszterelnök, a házelnök, a köztársasági elnök. Csak a köztársaság nincs sehol. Soha még kollégiumi szoba ennyi közjogi méltóságot nem termett. Ti vagytok itt minden: a milliárdos gázszerelő, a Nemzet Veje, a fehérvári futballklub tulajdonosa.

Ti vagytok a titokzatos, százholdas Habony.

Nagyon bejött nektek az élet, Fiúk! Mert ti még sohasem hazudtatok az embereknek. Csak éjjel, nappal, minden hullámhosszon. Oktatás, kórház helyett stadionokat építettetek. Mert szeretitek a futballt. Mi is szeretjük, csak nem azt a fajtáját, amit ti játszotok: az egész pályás letámadásnak egy különös, fél-ázsiai változatát. Aminek az a lényege, hogy már a mérkőzés előtt, az öltözőben összerugdaljátok, és harcképtelenné teszitek az ellenfelet.

Aki számotokra nem ellenfél, hanem ellenség.

Hazaáruló, Soros által pénzelt idegenszívű.

Mostanra egyre többen tudják rólatok, amit sokan mindig is tudtunk: hogy belőletek kevesebb több lett volna. Valaha fiatal demokratáknak mondtátok magatokat, ám egy ideje már fiatalok sem vagytok.

Harcolj Laci a dzsungelben a vietkongokkal, hátha sikerül legyőznöd a saját démonaidat!