Kuss, mi így szoktunk 14 és félmilliárdért stadiont építeni

Föld S. Péter 2019. október 8. 07:52 2019. okt. 8. 07:52

Beázott a több mint 14 milliárd forintért épített fehérvári stadion, hömpölygő búvópatakként ömlött a lelátón a víz. A Fehérvár FC egyébként a Debrecennel játszott, szerencsére nem volt telt ház, nem szokott arrafelé teltház lenni, lehet, hogy így is lett tervezve a létesítmény, nem teltházra, hogy eső esetén a szurkolók pánikszerűen száraz helyre tudjanak menekülni.

Úgyhogy nem arról van szó, amire minden normális ember gondol. Hogy már megint elszórtak egy csomó pénzt, stadionra költötték, aminek máshol jobb helye lett volna, ráadásul még ezt a fölöslegességet sem tudták jól megépíteni. Nem erről van szó tehát, hanem arról, hogy ezt a stadiont eleve úgy tervezték, hogy eső esetén ömöljék benne a víz, napsütéskor hőgutát lehessen kapni, ha pedig földrengés van, akkor dőljön össze.

Ez a természet rendje, és hogy is jönne ahhoz az ember, hogy beleavatkozzon a nagyok dolgába. Hogy eső ellen védekezzen, például úgy, hogy jó minőségben épít meg egy méregdrága stadiont, olyan technikával, hogy az ne ázzon be, ha jön az égi áldás.

Tudatosság volt ebben az építkezési módban, meg hát felsőbbrendűség is valamelyest, a keresztény szabadság megint megmutatta, hogy bennünket magyarokat nem lehet félvállról venni, velünk nem lehet kikukoricázni. Magyarország ugyanis a hegyre épült város, ahogyan a Fehérvár FC vezérszurkolója, bizonyos Orbán Viktor mondta nemrégiben.

Nem nyitnánk vitát, a mi országunk tényleg hegyre épült, csak ez a hegy mostanában nagyon mélyen van. Olyan mélyen, hogy szabad szemmel már alig látszik. Ezért van az, hogy ha esik az eső, a mi stadionunk beázik. A meccset egyébként a Fehérvár FC nyerte, de nemcsak ez vigasztalhatja a fehérvári szurkolókat, hanem az a tudat is, hogy olyan stadionjuk van, ahol csak akkor hömpölyög a víz, amikor esik az eső.

Szárazság esetén például teljesen kizárt, hogy özönvíz zúduljon a szurkolókra.