Kuss, mi így szoktunk győzni!

HírKlikk 2019. július 17. 06:29 2019. júl. 17. 06:29

Megint világraszóló győzelmet aratott a Fidesz Ursula von der Leyen megválasztásával. Ennél nagyobbat csak akkor győztek volna, ha Orbán Viktort királlyá koronázzák Brüsszelben, de ne legyünk türelmetlenek, meglesz az is, ha máskor nem, legkésőbb valamikor.

Addig pedig örüljünk ennek az unortodox győzelemnek. Mert látszólag olyan ez a győzelem, mintha nem is az lenne, ugyanis Orbánon kívül mindenki más azt gondolja, hogy a Fidesz valójában vereséget szenvedett, hiszen az Európai Bizottság új elnöke minden lényeges kérdésben szembe megy a Fidesz álláspontjával. De ez persze csak a látszat, amely egyedül a Fideszen kívüli világban érvényes. A Fidesz univerzumában nem az a fontos, hogy győzött-e valaki, hanem az, hogy mások erről mit gondolnak.

A Fidesznek pedig hatalmas médiabirodalma van, amely ráadásul még gátlástalan is, ezért Mari néni Dunarettentőn és Józsi bácsi Békésborzadályon holnap már azzal kel, hogy minden úgy alakult az Eurőpai Bizottságban, ahogyan azt a Fidesz és Orbán Viktor szerette volna. Mit szerette volna: ahogyan eltervezte! Mert Orbánnak és a Fidesznek nem vágyai vannak, hanem akarata, vagyis, az van, amit ők akarnak. Nemcsak Magyarország működik így, de Európa, és az egész világ. A Világegyetemről most ne beszéljünk, annak leigázása még tényleg a jövő zenéje.

Orbánék mindig győznek, és aki ezt másként látja, az egy fantáziátlan barom, akinek még annyi képzelőereje sincs, hogy maga felé hajlítsa a valóságot. Márpedig Orbánék ezt is jól kitalálták, maga a Vezér mondta két évvel ezelőtt, az Ericsson székházának avatásán, hogy nekünk a valóságot kell magunk felé hajlítanunk.

Ha Wass Albertet nem olvassa a kutya sem, akkor azt mondjuk, hogy Spiró nem ember, Esterházy rombolja a kultúrát. A Fidesz Univerzumban mindenre van magyarázat, és az sem fontos, hogy igaz legyen, a lényeg, hogy legyenek mindig olyanok, akik a leghülyébb meséket is elhiszik. Ezért kellett lebutítani az oktatást, elűzni a CEU-t, szétverni a magyar tudományt, keresztbe feküdni a sok szülő és diák számára menekülő útvonalat jelentő alternatív iskoláknak.

Ursula von der Leyen megválasztásával tehát a Fidesz minden korábbinál nagyobb győzelmet aratott. Megint van minek örülni, s ha valakinek holnap külföldre megy a gyereke, ne búslakodjon, inkább tegye fel magának a kérdést, nem rontott–e el valamit. Például azt, hogy ő maga miért nem ment még időben külföldre. Ebben az esetben ugyanis a gyerekének nem kellene elmennie innen, mert már nem Magyarországon, hanem valahol, egy tőlünk távoli, Takaró-mentes országban született.