"Lassú öngyilkosság hazánk számára, amit Orbán Viktor választott útként"

HírKlikk 2019. március 7. 18:33 2019. márc. 7. 18:33

Bősz Anett mai Facebookon közzétett videóüzenetében reagált a Magyar Nemzet szerkesztőségi állásfoglalására, melyben azt írták: Orbán Viktornak nem maradt más lehetősége, mint hogy kilépjen az Európai Néppártból. A Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a kormányközeli lap leleplezte a magyar kormány valódi szándékát: A Fidesz önként akar távozni a néppártból.

Bár Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón azt nyilatkozta: a Fidesz továbbra is a néppárton belül tudja a leghatékonyabban képviselni a kereszténydemokrata politikát Európában, Bősz Anett szerint nem szabad hinnünk a kormányfőnek, és az úgynevezett hivatalos állásfoglalásoknak sem.

A Liberálisok politikusa videóüzenetében kijelentette: a Fidesz nem fogja megvárni azt a szégyent, hogy kirúgják az Európai Néppártból, önként fog távozni egy olyan közösségbe, amely azon dolgozik, hogy szétverje az Európai Uniót. Hozzátette: Az olaszok és a lengyelek jó társai lesznek Orbán Viktornak abban, hogy a magyar kormányfő aláássa az európai integrációt, és mindenben éket verjen, ami a közösség közös érdeke volna, és ami választ adhatna az Európai Unió XXI. századi kihívásaira.

A Fidesz kilépése nem csak azt eredményezné, hogy hazánk jelentősen veszítene jelenlegi pozíciójából a tagországok között, Magyarországnak pedig nem lenne hatása a különböző európai döntéshozatalokra, hanem azt is, hogy Magyarország tovább távolodna a nyugati értékektől, amelyekért rendszert váltottunk, és amelyekhez már Szent István is tartozni akart több mint ezer évvel ezelőtt.

"Jelentős pénzektől fogunk elesni, amit minden magyar háztartás megérez majd a bőrén. Lassú öngyilkosság az hazánk számára, amit Orbán Viktor választott útként"

– fogalmazott a videóban Bősz Anett, aki szerint a magyar kormány várható lépése csak arról szól, hogy Orbán Viktor játssza a sértődött gyereket, aki képtelen a bocsánatkérésre. Pedig a Néppárt ultimátuma csak arra kötelezné a kormányt, hogy Magyarország méltóvá váljon az Európai Unióhoz – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.

A videóüzenet itt érhető el.

Forrás: Facebook