Lázár János szerint a Fideszt csak Orbán Viktor tartja össze

HírKlikk 2024. április 29. 20:29 2024. ápr. 29. 20:29

Az építési és közlekedési miniszter már korábban bejelentette, hogy nem indul a 2024-es választásokon egyéni képviselőjelöltként, most azonban a politikától való teljes visszavonulást is elképzelhetőnek tartja 2026-ra.

„Már kinőttem abból a korból – jövőre 50 éves leszek –, hogy akarjak valami lenni. Én inkább tenni akarok – mondta a Jelennek, amelyet a 444 foglalt össze. Azt mondta, az sem biztos, hogy neki a politikában van a helye és szerepe.

A tárcavezető szerint a Fidesznek hosszú távon az az érdeke, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, mert „jelen pillanatban és hosszú távon ő képes ezt a közösséget összetartani, és sikerre vinni”.

A kegyelmi üggyel kapcsolatban Lázár János elmondta, amikor az ügy február elején kirobbant, a kihelyezett kormányülés résztvevőinek fogalmuk nem volt semmiről, mint ahogy a miniszterelnöknek sem. Az ügy lényegéről érdemi magyarázatot azóta sem kaptunk – mondta Lázár, aki szerint Novák a megválasztásától kezdve saját pályát épített. Szerinte Orbánnak a kegyelmi ügyhöz semmi köze nem volt.

Lázár szerint a volt igazságügyi miniszter jó nagy butaságot csinált, hogy aláírta a kegyelmi döntést, aki így jár el, nem érti, hogy kicsoda és hova került. „Full alkalmatlan”.

Hozzátette, az ügyben nem a Fidesz hibázott, ezért nem kérnek bocsánatot. Rogán Antalnak semmi köze nem volt a kegyelmi ügyhöz, otthon aludt, fogalmazott Lázár.  János, aki Rogán munkáját nagyon értékesnek tartja. „Egy színpadi produkció sikere sem csak a főszereplőn, hanem a súgón és az ügyelőn is múlik. Ez csapatmunka. Ennek az árát ő bőségesen megfizeti, hiszen az ellenfeleink patás ördögként tüntetik fel”.

Az interjúban leszögezi azt is, nincs olyan terv, hogy Szentkirályi Alexandrát visszaléptessék Vitézy Dávid javára Budapesten.

Forrás: 444