Lázár szerint Márki-Zay buta és tehetségtelen

HírKlikk 2018. december 29. 13:13 2018. dec. 29. 13:13

A Rádió 7 vendége volt szombaton Lázár János, akivel személyesen a kormánypárti rádió társtulajdonosa, Rákay Philip beszélgetett – mindezt a vasarhely24.com szemlézte.

Az év utolsó komoly beszélgetésére készültek a vásárhelyi központú, makói és kisteleki frekvencián is szóló Rádió 7-nél, ahol szombaton 10 órától Lázár János ült a mikrofon mögé. Őt a médium egyik tulajdonosa, a Magyar Televízió korább vezérigazgató-helyettese, intendánsa, Rákay Philip kérdezte, nem mindennapi témákról.

A műsorvezető – Lázár Jánossal egyetértésben –  már a beszélgetés elején leszögezte, nem lesz gyakori egy, a maihoz hasonló interjú, legfeljebb évente egyszer fog együtt mikrofon mögé ülni a Rádió 7 tulajdonosa és az országgyűlési képviselő.

Az interjúban a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018-at egy igen érdekes, izgalmas, de nem rossz évnek nevezte. Mint mondta, elvesztegetett időként fog bevonulni az elmúlt időszak Vásárhely történelmébe, mivel a város fejlődése látványosan megtorpant. A vásárhelyi időközi választást sokan egy nagy, országos példának szeretnék beállítani, hogyan lehet megverni a Fideszt – mondta. Szerinte Rapcsák András személyében választottak már független polgármestert a város élére, de a mostani városvezetőről hamar kiderült, hogy nem független. Lázár szerint róla – vagyis Márki-Zay Péterről – most kiderült, sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt és a Fidesz legyőzését, az ország vezetését tűzte ki célul.

A volt miniszter úgy fogalmazott:

Vásárhelyt jelenleg buta és tehetségtelen vezető irányítja.

Saját munkáját, sorsát Lázár sikeresnek értékelte, mint mondta, áprilisban nagy fölénnyel nyert, városában is bizalmat kapott, értékelték a választók az eddig végzett munkát és eredményeket. Hozzátette, szülővárosában szeretne élni élete végéig.

Arról hogy miként élte meg 5 éves kormányzati, országos munkáját Lázár János úgy vélekedett: Orbán Viktor kérésre nem tudott nemet mondani 2012-ben, még úgy sem, hogy a polgármesteri székből kellett felállnia. 2014-től kancelláriaminiszterként még több időt töltött a fővárosban és az országos ügyek irányításával. Ekkor is nagyon sokat tudott segíteni szülővárosán és választókerülete településein, de személyesen a mostaninál jóval kevésbé tudott ott megjelenni. Nem lehet pénzzel betakarni a személyes jelenlét hiányát – fogalmazott és hozzátette, az elmúlt fél évben nagyon sok kisebb, személyes, helyi ügyben, témában sikerült segítséget nyújtania, sok sikernek örülhettek közösen a hozzá fordulókkal.

Ezután a volt miniszter több hódmezővásárhelyit is éles kritikával illetett, mint mondta:

Sok buta és tehetségtelen ember Vásárhelyen is úgy tartja, megbukott azzal, hogy nem kormánytag már az idén.

Hozzátette, ezek az emberek akkor nyilatkozzanak, ha Vásárhelyről kormánytagként dolgoznak pár évet.