Legalább leszedték a gusztustalan plakátokat

HírKlikk 2019. március 13. 15:03 2019. márc. 13. 15:03

Legalább leszedték a gusztustalan plakátokat. Így összegzi a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója Manfred Weber és Orbán Viktor  válságtanácskozásának eredményét, miután nem sikerült megoldani a vitát a Fidesz kizárása ügyében. A lap értékelése szerint hidat építettek a közeledés érdekében, és ebben központi szerep jutott a CEU-nak. Weber azt akarja, hogy az egyetem teljes egészében visszatérhessen Budapestre, a Fidesz pedig maradhasson a Néppártban.

Orbán olyan jelzéseket küldött, amelyeket úgy lehet értelmezni, mintha át akarna menni a vendég által felkínált aranyhídon. A lényeg egy együttműködési megállapodás a müncheni Műszaki Egyetem, illetve a Közép-Európai Egyetem között, a bajor állam és a BMW közreműködésével. A diákok ily módon német diplomát is kapnának, de a programba bekapcsolódna egy amerikai tanintézmény is.

Weber kijelentette: elvárják, hogy a magyar kormány a tartós rendezés mellé áll, és a CEU folytathatja működését Magyarországon, különös tekintettel a külföldön akkreditált programokra.

Egyelőre nem világos, Orbán mennyire kapható erre. Mindenesetre a posztereket átragasztották mindenütt, ahol a bajor politikus megfordult. Más kérdés azonban, hogy a néppárti bírálók elfogadhatónak tartják-e a hidat.

Forrás: Hírklikk