Lemondott a konzul, mert elege lett Orbánból

HírKlikk 2019. január 24. 12:07 2019. jan. 24. 12:07

A Válasz Online szerint Vánky Eszter már december 18-án megírta lemondólevelét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, de azóta sem kapott választ.

 „Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról, a közmédiát a kormány szócsövévé változtatta, ellehetetlenítette a kormánykritikus sajtót és rádiót, szükségtelen beruházásokkal saját párthívei mértéktelen gazdagodását segítette elő, az országot a korrupció és a nepotizmus országává változtatta”

- idézte a lap a konzul lemondólevelét.

Az utolsó csepp a pohárban a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróság létrehozása, valamint az országgyűlési képviselők erőszakos eltávolítása a közmédia épületéből volt.

„Nekünk erdélyieknek, akik elnyomásban éltünk, magyarnak lenni mindig büszkeség volt, szeretjük és ápoljuk a kultúránkat, de nagy csalódás, amikor a magyar kormány kisajátítja magának, hogy ők az egyedüli igazi, becsületes hazafiak. Ez nem így van: sokan figyeljük aggodalommal, ami történik, és meggyőződésünk, hogy az Európával való ellenségeskedés – meg az, hogy az ellenzék ma már ellenség, mintha ők az országnak semmi jót nem akarhatnának – nem jó a magyarságnak”

- mondta a Válasz Online-nak Vánky Eszter, aki 2012 óta volt tiszteletbeli konzul Norvégiában. Akkor az időközben szintén távozott oslói nagykövet, Jeszenszky Géza kérte fel a posztra.

Forrás: Hírklikk