Lezsák Sándor teljesen kikészült a túlórától (videó)

HírKlikk 2018. november 28. 16:16 2018. nov. 28. 16:16

Éjszakába nyúlóan vitáztak a munka törvénykönyvének módosításáról a parlamentben. A kormánypárti padsorok kongtak az ürességtől, és aki bent volt az se szólt hozzá a vitához. Az ellenzék reggelig akarta húzni a vitát, Lezsák Sándor levezető elnök azonban egy idő után teljesen kikészült, és mindenkitől megvonta a szót.

A vita közben elrendelt szünetben bekapcsolva maradt Lezsák mikrofonja, így hallható volt a parlamenti közvetítésben, ahogy segítőjével megbeszéli, hogy vessen véget a vitának.

A videón hallatszik, ahogy Lezsák és segítője arról beszél, hogy mégsem kéne ott ülni reggelig, bár „lehet, hogy ezt akarják”. Amikor azt kérdezi, mindenkinek szót kell-e adnia, a segítő azt feleli, hogy mondhatja azt, hogy nem ad szót annak, aki már volt. A házszabály fellapozása után a segítő közli, hogy lehet azt mondani, hogy feleslegesen ismétlik magukat a felszólalók, erre hivatkozva pedig meg lehet vonni tőlük a szót.

A szünet végét követően Lezsák még néhány képviselőnek megadta a szót, majd közölte, hogy a továbbiakban bárkitől megvonják, ha nem tér a tárgyra. „Mivel az Országgyűlés nem határozatképes, ezért az elnök dönt”, jelentette ki, majd a következő bő fél órában véget is vetett az ülésnek.

Forrás: Hírklikk