Lódításon kaptuk az államtitkárasszonyt

HírKlikk 2018. december 4. 15:15 2018. dec. 4. 15:15

Nagy csinnadrattával jelentette be a kormány, hogy az idén jó tíz nappal korábban érkezik a nyugdíj a szokásosnál. Biztos vannak százezrek, akik ezt az újabb Fidesz-trükköt beveszik, de számukra (is) van egy rossz hírünk: semmivel nem kapják meg korábban a nekik járó – és nem a kormány kegyéből osztogatott – ellátásukat, mint más években. Novák Katalin minimum csúsztatott, de inkább lódított.

Hétfőn délelőtt két perccel 11 óra előtt kürtölte széjjel az MTI-n keresztül a kormány, hogy már aznap megérkeznek az átutalással folyósított decemberi nyugdíjak a bankszámlákra, és a posta szintén megkezdi a kézbesítést. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatójáról számolt be a hírügynökség, kiemelve a politikus indoklását: „a biztonságérzetet akarják növelni azzal, hogy az ünnepekre tekintettel az esedékesnél korábban juttatják pénzhez az érintetteket”.

Ez nagyon jól hangzik, de van vele egy kis probléma: az ugyanis, hogy ez úgy ahogy van hazugság, de minimum csúsztatás. Az „esedékesnél korábban”, állítja az államtitkárasszony – „mihez képest”, kérdezzük mi.

Nem is kell ugyanis komoly nyomozás ahhoz, hogy bemutathassuk: az idén is a szokásos időben érkeztek meg a decemberi nyugdíjak. Íme, az elmúlt évekbeli nyugdíj-utalási napok (megj.: a 2012-es utalás időpontját nem találtuk meg a neten):

2011. december 2. péntek

2013 december 2. hétfő

2014. december 3. szerda

2015 december 2. szerda

2016. december 2. péntek

2017. december 4. hétfő

2018. december 3. hétfő

Azt már csak csendben tesszük hozzá:  fergeteges bejelentés idején a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok már megkapták az értesítést a pénzintézetüktől az új, már a havi nyugdíjukkal növelt egyenlegükről. Nem volt tehát arra szükségük, hogy Novák Katalinon keresztül a kormánytól értesüljenek a tényről.

Szerző: vazsu