Maga alá pisilő kutyaként ábrázolja Orbánt a világ legismertebb gazdasági lapja

HírKlikk 2019. március 8. 11:12 2019. márc. 8. 11:12

A világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg a Néppártnak, hogy ki kéne rakni végre Orbán Viktort és pártját.

A cikket szemléző 444.hu szerint az Economist a szokásos, a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy a Néppárt túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.

A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában is megjelenő cikk röviden összefoglalja a Fidesz történetét, konzervatív fordulatát, majd pedig a 2010 utáni fejleményeket, a bíróságok és a sajtó megszállásával, a civil társadalom visszaszorításával, a választások befolyásával, illetve a Soros Györgyről terjesztett "antiszemita összeesküvés-elméletekkel". 

Mint írják, Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap: a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg. 

Az írás szerint minden a Fidesz kizárása mellett szól. 

A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort: 

 

Forrás: 444.hu