Magához tért a meglőtt szökött rab

HírKlikk 2019. február 17. 16:40 2019. feb. 17. 16:40

Miután pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről és tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel, a férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba

Magához tért az Újpalotán lövöldöző férfi, aki fegyverrel a kezében szökött meg a Fővárosi Törvényszékről pénteken - írja a Blikk.

A férfit azután vitték kórházba, hogy pénteken megszökött a Törvényszékről. Tárgyalása volt, a bilincset is levették a kezéről, így tudott meglógni. A tárgyalóteremben hirtelen lefegyverezte az őt, akinek a fejéhez szorította az elvett pisztolyt, és megszökött.

A bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi a fegyverrel túszul ejtette. A tússzal együtt a férfi elhagyta az épületet, majd megállított egy autót, és túszát elengedte.

Valóságos hajsza indult a menekülő rab után, akiről később kiderült, hogy hírhedt bankrabló volt. Végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfire, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A Fővárosi Törvényszék később azt is közölte, hogy ők szabályosan jártak el a megszökött fogoly ügyében, hiszen a bírónak nem jelezték, hogy veszélyes bűnözőről van szó, ezért vették le kezéről a bilincset és a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.

Forrás: Blikk