Magyar György borított, megnevezte a felelősöket

HírKlikk 2019. szeptember 4. 07:57 2019. szept. 4. 07:57

Magyar György ügyvéd, a nyári főpolgármester-jelölti előválasztást koordináló Civil Választási Bizottság elnöke Bolgár György Megbeszéljük című rádióműsorában nevezte meg a fideszes kétharmadért felelős politikusokat.

Magyar György a Klubrádió műsorában arról is beszélt, hogy szerinte milyen meghatározó előzményei vannak a mostani helyzetnek, vagyis annak, hogy az ellenzék még mindig csak kevés helyen tudott az alkalmasság szempontját kizárólagosan érvényesítve közös jelöltet találni.

Az ügyvéd úgy véli, az ellenzéki széthúzásnak, és a Fidesz ebből fakadó sorozatos kétharmados győzelmeinek megnevezhető felelősei is vannak.

Közülük külön megemlítette, Schiffer Andrást, az LMP volt társelnökét és Vona Gábort, a Jobbik egykori vezetőjét.

Magyar György szerint ezek a politikusok az elmúlt években rengeteg rosszat tettek az ellenzéki együttműködésnek, mindent megmozgattak, hogy akadályozzák azt, majd a legutóbbi elbukott választás után, 2018-ban vették kalapjukat, és itt hagyták a többieket.

Ez Schiffer esetén is igaz, mert bár az LMP alapítója hivatalosan már évekkel korábban kiszállt a napi politikából, még a tavalyi országgyűlési választáson is teljes energiájával befolyásolta a párt egyik részlegét – mondta Magyar György.

Forrás: Klubrádió