Magyar Posta: Tényleg csak ennyi agyatok van, picinypofáim?

Föld S. Péter 2019. január 30. 09:45 2019. jan. 30. 09:45

Lehet röhögni rajta, hogy ezek mennyire hülyék. Tökmindegy nekik, hogy mit kérdeznek tőlük, mindenre ugyanazt válaszolják. Ha az a kérdés, hogy mi mozog a zöldleveles bokorban, vagy az, hogy kisült-e már a kalácsom, akkor is azt mondják, amit központilag a szájukba adtak: hogy nem kívánnak részt venni Soros György választási kampányában.

Legutóbb a Magyar Postát kérdezte a sajtó arról, hogy a cégnél alkalmazni kívánják-e a rabszolgatörvényként ismertté vált szabályozást, mire ők a következő választ adták: „Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.”

Ezt megelőzően mintegy 25 állami nagyvállalattól kérdezték meg ugyanezt, és mindegyiküktől szinte szó szerint ugyanez a válasz érkezett: választási kampányban nem kívánnak részt venni

Lehet ezen jól szórakozni, lehet a térdünket csapkodva hangosan röhögni, hogy olyan egyszerűek ezek, mint az ék, de inkább felháborodni és tiltakozni kellene.

Picinypofáim, ha nem tudnátok: az újságíró nem azért kérdez, mert nincs jobb dolga, és nagyon unatkozik, és nem is feltétlenül azért, mert őt magát személyesen érdekli, amit tőletek kérdezett. Az újságíró a nyilvánosságot képviseli. Azt a nyilvánosságot, melynek tagjait választott vezetőink magyar embereknek szokták nevezni, választások közeledtével pedig választópolgároknak. Őket kívánja tájékoztatni a sajtó, mert ez nem csak joga, de munkaköri kötelessége is egyben. Ami ma Magyarországon és Magyarországgal történik, az nem a ti édes titkotok picinypofáim, hanem a nyilvánosságra tartozik.

Az információ ugyanis nem a tiétek, hanem mindnyájunk közös tulajdona. Nem szakmai, vagy szigorúan őrzött gyári recepteket kívánnak tőletek megtudni a sajtó munkatársai, nem a Magyar Posta utolérhetetlen nagyszerűségének a titkára kíváncsiak, hanem olyan kérdéseket tesznek fel nektek, amihez az összes magyar állampolgárnak köze van. A magyar polgárok adóiból működhettek ugyanis, és a mi pénzünkből - bár nem feltétlenül a mi egyetértésünkkel - markolják fel vezetőitek a hatalmas összegeket. Ebben a helyzetben az lenne a legkevesebb picinypofáim, ha valamit kérdezünk tőletek, akkor szépen, türelmesen, a legjobb tudásotok szerint tájékoztattok bennünket. Arra válaszoltok, amit kérdeztünk, nem beszéltek mellé, nem hazudtok, maszatoltok, ködösítetek.

És semmi esetre sem mondjátok azt, hogy ti nem akartok részt venni Soros György választási kampányában. Senkit nem érdekel, picinypofáim, hogy miben vesztek részt és miben nem. Nem ez volt a kérdés.