Márki-Zay: ami a tolvajkormánynak veszélyes, az a tisztességes embereknek jó

Nagy András 2018. november 28. 10:27 2018. nov. 28. 10:27

Futballnyelven fogalmazva egészpályás letámadásba lendült a fideszes pitbullmédia Márki-Zay Péter ellen. A hódmezővásárhelyi polgármester lassan lélegezni sem tud anélkül, hogy a kormánysajtó ne hozza le róla, hogy a magyar embereket megkárosítva veszi a levegőt.

Márki-Zay azonban nem szívja mellre a lejárató cikkeket. A legutóbbi, szolgálatiautó-használatáról szóló „leleplezésre” például a Hírklikknek úgy reagált: alighanem a legjobb úton jár, ha már ilyen szintre süllyedve próbálnak belekötni abba, amit csinál. Beszélt Botka Lászlóval mostanában? – kérdeztük a második legnépesebb Csongrád megyei város első emberét, akit telefonon értünk utol.

Elmondta, hogy rendszeresen, legalább havonta-kéthavonta egyeztetnek a szegedi polgármesterrel.  S bár ezek a megbeszélések inkább városüzemeltetési kérdésekről, mint a fideszes médiagépezet működéséről szólnak, azért az is szóba kerül néha, amit Botka a minap úgy fogalmazott meg: „Orbán már csak így működik, vagy megalkuszol, vagy a legszemetebb karaktergyilkosságnak nézel elébe”.

„Ilyen szempontból sorstársak vagyunk, igen” – reagált kollégája szavaira Márki-Zay. Emellett úgy látja, a fideszes karaktergyilkossági kísérletek azt mutatják, hogy rendkívül veszélyesnek ítélik azt a mozgalmat, amelyet Mindenki Magyarországa néven indított útjára. „Ami pedig a tolvajkormány számára veszélyes, az nekünk, tisztességes magyar embereknek jó” – fogalmazott.

„Lázár János cukiskodó videót tett közzé arról, hogy szolgálati autóval és sofőrrel vitte a gyerekeit iskolába, a választási kampányban a miniszterek kormányzati kocsijukkal járták a fideszes fórumokat, és engem vesznek elő, aki még saját magamat sem vitetem dolgozni” – tért rá a kormánypárti média legutóbbi „bombasztorijára”, amely szerint a várostól kapott kocsijával járva szervezi a Fidesz megbuktatására létrehozott mozgalmát szerte az országban.

Telefonos interjúnk idején, hétfő kora este egyébként Márki-Zay Péter épp az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorába tartott, természetesen a saját költségén, a saját autójával, ugyanis a műsorba az új mozgalmával kapcsolatban, tehát nem mint Hódmezővásárhely vezetőjét hívták meg.