Még ma benyújtja a Lex Czeglédy-t Kósa Lajos

HírKlikk 2019. május 23. 11:57 2019. máj. 23. 11:57

Kósa Lajos és Kocsis Máté indítványozta, hogy szigorítsák a képviselőkre és a képviselőjelöltekre vonatkozó mentelmi szabályokat.

Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté. Ezt a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozta Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke.

A politikust a portál Czeglédy Csaba büntetőügyeiről és az EP-választásokról kérdezte.

Kósa Lajos elárulta, egy olyan törvénymódosítást tesznek le az Országgyűlés asztalára, amely kimondja, hogy egy képviselőjelöltet abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik valamilyen bűnügyben, és a vádemelés még azelőtt megtörtént, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna, akkor az adott bűnügyben ne illesse meg a mentelmi jog. 

Kiemelte, a „Lex Czeglédyt” még csütörtökön benyújtják, elfogadásához a parlamenti képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.

Forrás: Pesti Srácok