Megdöbbentő mondatokat ásott elő Orbán múltjából Szabó Szabolcs

HírKlikk 2018. december 7. 15:46 2018. dec. 7. 15:46

Levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő. Szabó a levélben kemény kérdésekkel bombázza a kormányfőt, de talán ami még ennél is érdekesebb, idézett egy olyan 1992-es fideszes közleményből, ami sokak számára megdöbbentő lehet. A parlament honlapján megtalálható levében Szabó azt írja:

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt években megdöbbenéssel figyeltem mind a Soros Alapítványt, a CEU-t, mind pedig Soros György személyét ért nemtelen támadásokat.

Soros György alapítványát a választások után sikerült Berlinig üldözni a „Stop Soros”-ra keresztelt törvénycsomagjukkal. Azt a Nyílt Társadalom Alapítványt sikerült kiűzni az országból, amely – több évtizedes nemes ügyeket segítő jótékonysági támogatása mellett - a második kormányzása kezdetén, éppen az Ön felhívására az elsők között sietett honfitársaink segítségére egymillió dolláros támogatással a Kolontár és Devecser térségében történt iszapömlés utáni napokban.

Most pedig - racionális érvek mellőzésével meghozott egyszemélyi politikai döntéssel – úgy határozott, hogy a magyar kormány nem írja alá az előkészített megállapodást a CEU-val függetlenül attól, hogy a nemzetközileg elismert amerikai egyetem az ellehetetlenítésére kitalált törvényben leírt követelményeknek képes volt megfelelni.

Bár zajlik már egy jó ideje a múlt átértelmezése is, nehéz azonban kitörölni a létező dokumentumok valóságából - egyszerűen odavetett fake news minősítéssel - azt a bizonyos 1992-es FIDESZ közleményt, amely sajnos ma még inkább aktuális, mint az Antall kormány idején:

„Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen."

- így fogalmaztak még egykor, már nem is olyan nagyon fiatalon.

(A teljes levél itt érhető el.)

Forrás: Hírklikk