Megfilmesítették, hogy mit utál Sargentini Magyarországon?

Föld S. Péter 2019. április 17. 10:13 2019. ápr. 17. 10:13

Semmit. Még akkor sem, ha Judith Sargentininek nemcsak kellemes emlékei vannak Magyarországról.

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, a holland EP képviselő – a nevéről elhíresült jelentés készítője - a budapesti külügyminisztériumban Magyar Levente államtitkár „vendége” volt, de a látogatása érdekesen alakult. Amikor gyakorlatilag kidobták az épületből, odakint több tévéstáb várta, s mind azt kérdezték tőle, hogy miért utálja Magyarországot.

Sargentini nem utálja Magyarországot. Soha egy rossz szót nem mondott az országunkról. Nem mondta, hogy nyaranta nem eléggé kék a Balaton, vagy hogy ronda lenne a Halászbástya. A magyar konyhát sem cikizte, és azt sem állította soha, hogy Bartók Béla, vagy éppen Kurtág György csapnivaló zeneszerző volna.

Egyetlen halvány utalást sem tett azzal kapcsolatban, hogy az Aranycsapat kétballábas lúzerekből állt, és olyat sem hallottunk tőle, hogy Hosszú Katinka nem tud úszni. Nem mondta, hogy a Casablanca, vagy a Saul fia rossz film, és egyetlen félreérthető megjegyzést sem tett a pesti viccre.

Orbán politikáját kritizálja Judith Sargentini, de ezzel nincs egyedül: Európában és szerte a világban sokan gondolkodnak hasonlóan. Az nem tetszik neki, hogy a magyar miniszterelnök túszul ejtette az országot, miközben a magyar és az európai adófizetők pénzén gyűlöletet szít az emberek között.

Nem utál bennünket Sargentini, legföljebb sajnál minket. Persze, ha úgy vesszük, az sem jobb.