Meg­halt dr. Ka­ma­rás Péter sztár­ügy­véd

HírKlikk 2019. június 7. 14:10 2019. jún. 7. 14:10

Tragikus hirtelenséggel, váratlanul elhunyt tegnap este dr. Kamarás Péter ügyvéd. Sokan a képernyőről ismerik őt - a Katalin bírónő című műsorból -, mások a lapok hasábjairól vagy közéleti műsorokból.

Dr. Kamarás Péter 1976-ban szerzett jogi diplomát az ELTÉ-n, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészeként nagy jelentőségű büntetőperekben képviselte a vádat. Később tíz éven át újságíróként dolgozott, többek közt a rendszerváltáskor induló Pesti Hírlap külpolitikai szerkesztője volt.

A kilencvenes években saját ügyvédi irodát alapított és ismét országos jelentőségű ügyekben vett részt, ezúttal már a védelem, vagy valamely polgári peres fél képviselőjeként. Haláláig tanított a Corvinus Egyetemen, 2003-ban tankönyvet is írt, címzetes egyetemi docensnek nevezték ki.

A nagyközönség széleskörű jogi felvilágosító munkája révén ismeri, számos országos lap és tévécsatorna kérte fel rendszeresen szakértőnek. 2016-ban megjelent Ügyvédnél vagyok! - című könyve közérthetően, mégis szakszerűen igazít útba jogi kérdésekben. Németül, spanyolul és angolul beszélt. Híres volt sportszeretetéről, a Vasas drukkereként mindig ott ült a lelátón, és jogászként is képviselte a klubot.

Dr. Kamarás Péter áprilisban töltötte be 66. életévét. A család később ad hírt arról, mikor vesznek tőle végső búcsút.

Forrás: Hírklikk