Megverték az ATV riporterét Pécsen

HírKlikk 2019. október 13. 14:59 2019. okt. 13. 14:59

Megverték az ATV egyik tudósítóját, Szalai Pétert vasárnap reggel Pécsen, amikor arról szeretett volna forgatni, hogy egy pécsi önkormányzati irodában feltételezhetően szavazatokért cserébe tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a helyi választópolgárok között.

A riportert és a vele érkező Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét két férfi várta az irodában. Szalai szerint arról érdeklődtek, hogy miért van nyitva az iroda hétvégén és miért látni feltűnően sok olyan személyt a környéken, akik élemiszercsomagokat cipelnek. A férfiak ellentmondó válaszokat adtak, az egyik egyszer azt állította, hogy önkormányzati dolgozó, majd azt, hogy a Jobbik alkalmazottja. Szalai szerint az egyik arról kérdezte : miért forog a kamera?

Ezután a politikust a falhoz szorították, míg a riportert többször megütötték, megfenyegették, kameráját pedig megpróbálták elvenni, kicsavarni a kezéből. Az incidens alatt az ATV-s tudósító kamerája végig forgott. A Pécsi Stop információja szerint Szalai Péternek 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett.

Hencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Egyesület meszesi képviselőjelöltje az eset után egy Facebook-bejegyzésben számolt be a történtekről:

Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helységbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni,hogy miért van nyitva vasárnap a helység!? Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is. A válasz az volt,hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak , próbálnak fenyegetően fellépni.