Mellbevágó orbáni szavak

HírKlikk 2019. június 5. 11:11 2019. jún. 5. 11:11

„Elvileg joga van ilyen kijelentéseket tenni, kérdés azonban, hogy a jóízlés és az alkotmányosság határain belül vagy kívül teszi-e” – reagált Ungváry Krisztián történész Orbán Viktor tegnapi kijelentésére. A kormányfő azt mondta: „gazdasági, kulturális és katonai erőnk napról napra látványosan gyarapodik. Ideje, hogy használjuk. A kérdés csak az, hogy mire".

„Ebben a kijelentésben önmagában semmi rendkívülit nem látok” – szögezte le Ungváry Krisztián, aki portálunk megkeresésére kifejtette, hogy egy politikus elvileg jogosult ilyeneket mondani egy megnyert választás után, még ha felemásan is nyerte meg azt, hiszen Európában nem úgy jöttek be a dolgok, ahogy ő arra számított”. A történész szerint a kérdés nem is az, hogy mondhat-e ilyet vagy sem Orbán, hanem az, hogy a jóízlés és az alkotmányossá határain kívül avagy belül teszi-e ezt.

Mint a Hírklikk is beszámolt róla, Orbán tegnap Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen tartott beszédében a többi között azt is mondta, hogy kilencvenkilenc évvel Trianon után itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is. „A gazdasági, kulturális és katonai erőnk napról napra látványosan gyarapodik. Ideje, hogy használjuk. A kérdés csak az, hogy mire" – hangzott az ominózus mondat, amelyre egyébként azt válaszolta, hogy ezt az erőt a közép-európai népek összefogása érdekében kell felhasználni.

Forrás: Hírklikk