Menesztették Mészáros Lőrincnét

HírKlikk 2019. március 29. 11:05 2019. márc. 29. 11:05

Leszedték a Hír Tv tábláját a szentendrei úti épületről. Kezdődik a nagy átalakítás. A Magyar Hang úgy tudja, a magazinműsorok egy részét néhány napig még a régi bázison veszik fel, aztán a televízió teljesen áttelepül az Echo Tv modernebb központjába.

A Magyar Hang szerint a munkatársakkal péntek délelőttig hivatalosan semmit sem közöltek, ám a televízió dolgozói nagylétszámú leépítésre készülnek, azt valószínűsítik, hogy a régi kollégák döntő többségétől megválnak.

Az összevonás után az Echo Tv-nél is várható jelentős létszámcsökkentés. Közben menesztették Mészáros Lőrincnét az Echo Tv-től – tudta meg a lap televízióhoz közeli forrásból. A kormánypárti televízió munkatársainak egyúttal bejelentették, hogy Répásy Bálint lesz az adó új vezetője. Az üzletember korábban a kereskedőházak világából volt ismert, augusztus elsejétől vezeti a Hír Tv-t.

A Magyar Hang értesülését már az Echo Tv-nél is megerősítették, a csatorna honlapjára kikerült közlemény szerint „Mészárosné Kelemen Beatrix és Vaszily Miklós átadják a stafétát a Hír TV menedzsmentjének. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában és kezelésében lévő hírtelevíziók összeolvadásával leköszönnek az ECHO TV vezetői. Mészárosné Kelemen Beatrix a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöki teendőit veszi át a közeljövőben, Vaszily Miklós – aki idén január óta a TV2 médiacsoportot vezeti – ezt követően kizárólag a kereskedelmi csatorna stratégiai irányítására koncentrál.”

Az Echo közleményében az is olvasható: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) „március közepén jelentette be, hogy összevonja hasonló profillal működő televízióit, és ennek okán április 1-től az ECHO TV beolvad a Hír Televízióba. Az ECHO televízió beolvadásával a csatornák Répásy Bálint, a Hírtv vezérigazgatójának irányítása alá kerülnek.”

Forrás: Magyar Hang