Mészáros Lőrinc lett az ország legnagyobb földesura

HírKlikk 2019. május 16. 09:54 2019. máj. 16. 09:54

Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földesura, az ő érdekeltsége gazdálkodik ugyanis a legnagyobb területen.

Ez a cím hosszú időn keresztül Csányi Sándort illette meg, az OTP-vezér magánérdekeltségébe tartozó vállalkozások ugyanis 35 ezer hektáron gazdálkodnak — írta meg a G7.hu.

Ezt pedig az érintett sem titkolja. Ahogyan korábban a 24.hu beszámolt róla: Csák Gyula, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója a társasághoz tartozó agrár- és élelmiszer-ipari cégek integrációja apropóján arrról beszélt, hogy csoport csaknem 38 ezer hektáron gazdálkodik.

A lap szerint a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm-csoport minden bizonnyal ugyanúgy nagyjából 35 ezer hektáron gazdálkodik, mint tavaly. A nagy változást az jelentette, hogy a Simicska-cégek valóban nem maradtak az első vevőként megjelenő Nyerges Zsoltnál, hanem egy szokásosnak mondható lépcső közbeiktatásával Mészáros Lőrincnél landoltak.

A lap megjegyzi:mindez Mészáros Lőrinc és feleségének magánérdekeltsége, a Talentist ugyanis nem vitték tőzsdére. A tőzsdén jegyzett, többségében szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Nyrt.-nek viszont meghatározó tulajdonrésze van egy olyan agrárcégben, amelyet nem vittek be a Talentisbe. A növénytermesztés mellett tojástermelésben is erős Csabatáj Zrt. közel ezer hektáron gazdálkodik, 38 ezer helyett tehát inkább 39 ezer hektárt érdemes beírni Mészáros neve mellé.

Forrás: G7