Milliókkal vágta át társait egy katonatiszt, a minisztérium hallgat

HírKlikk 2019. január 7. 08:49 2019. jan. 7. 08:49

Számos egykori és jelenlegi katonatiszt, valamint civilek is érintettek egy több millió forint értékben elkövetett csalásban.

Az egyik károsult élettársa a Blikknek elmondta: lassan felőrli családját, hogy évek óta húzódik az ügy, amelyben egy hadnagyot és négy társát vádolnak azzal, hogy katonatársaiktól csaltak ki pénzt befektetés ürügyén.

Tőlük összesen kétmillió forintot kért évekkel ezelőtt a párja egyik ismerőse, aki azt állította: egy év múlva megtérül majd a jól jövedelmező befektetés, és jelentősen több pénzt, összesen hárommillió forintot kapnak vissza. Belementek, remélték, hogy valóban jól cselekszenek, de a pénzüket azóta sem látták. Ők még nem veszítettek sokat azokhoz képest, akik több mint 10 millió forintot adtak át a vádlottaknak. Volt, aki 14 millió forintot adott át annak reményében, hogy több pénzt lát majd viszont.

Annyi a károsult, hogy csak most sikerült bíróság elé vinni az ügyet.

Ügyfelem nem követett el bűncselekményt, teljes egészében megtévesztés áldozata lett ő is. Egyelőre bizonyítási eljárás zajlik, amely során a védelem által kihallgatni indítványozott tanúk egyértelműen alátámasztották ezt – mondta a lap kérdésére az egyik vádlott ügyvédje.

A Blikk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot is, hány katona lehet érintett az évek óta elhúzódó eljárásban, esetleg volt-e, aki leszerelt azóta, hogy kirobbant az ügy, lapzártáig azonban nem adtak választ.

Forrás: Blikk