Mintha helyből 8 méter magasat tudnék ugrani

vazsu 2018. december 28. 13:35 2018. dec. 28. 13:35

„Ez nagyon nagy butaság, nincs is értelme szakemberként foglalkozni vele, ez egy olyan szint, mint az, hogy helyből tudok 8 méter magasat ugrani” – kommentálta Zamecsnik Péter ügyvéd a bejelentést, hogy terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt az MTVA és annak dolgozói feljelentést tettek a december 16-án és 17-én a Kunigunda úti székháznál történtek miatt. 94 feljelentés született, a fenti mellett hivatali visszaélés, rágalmazás, becsületsértés, személyes adattal való visszaélés, garázdaság gyanúja miatt.

„Legjobb védekezés a támadás” – emiatt születhettek Zamecsnik Péter szerint az MTVA-feljelentések, hiszen – mint a Hírklikk megkeresésére mondta – „valaki úgy gondolhatta, hogy elveheti azoknak a sorozatos bűncselekményeknek az élét, amelyet a biztonsági őrök és az MTVA  egyes dolgozói követtek el”. Ezt – tette hozzá – nyilvánvalóan nem maguk a feljelentők találták ki.

Ami a terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés vádját illeti, Zamecsnik szerint ez nagyon nagy butaság. Azt sem nagyon tudja értelmezni, hogy miért merült fel a garázdaság gyanúja, hiszen erőszakot akkor és ott csak a biztonsági őrök követtek el az épületben bent tartózkodó országgyűlési képviselőkkel szemben. ,A rágalmazás kapcsán pedig nem tudni, hogy mi lett volna az elkövetési magatartás, hogy ki rágalmazott, kit.

„Ám az MTVA és a feljelentő dolgozók helyében nagyon meggondolnám magam, hiszen a magánvádas eljárásban a valóság bizonyításának helye van, s a felvételek alapján nem lesz nehéz bizonyítaniuk a vádlottaknak – a dolog tehát kontraproduktív lehet” – szögezte le.

"Egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz" – tartalmazza a többi között az MTVA tegnap kiadott közleménye. A dokumentum szerint eddig 94 esetben tettek feljelentéseket az MTVA székházát ért december 16-i és december 17-i „példátlan támadássorozat következtében.”

Mint egyébként ismeretes, a másik oldalon már több feljelentés is született.

Mint Hadházy Ákos a Hírklikknek tegnap elmondta: Szél Bernadettel együtt személyesen ment el a Teve utcába december 17-én, s tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt, illetve az ünnep előtti napon a postán keresztül juttatott el feljelentést a Központi Nyomozóirodához rendőri intézkedés elmaradása miatt.