Molnár: Nem lehet civilek és álcivilek mögé bújni!

HírKlikk 2019. szeptember 5. 14:44 2019. szept. 5. 14:44

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke felszólította a Budapest III. kerületi Fideszt és Bús Balázs fideszes polgármestert: ne tegyen úgy, mintha civil szervezetek támogatásával indulna az önkormányzati választáson. „Bús úr bús napjai jöhetnek” – vetítette előre.

„Tiszta vizet kell önteni a pohárba, hogy ki kinek a jelöltje. (…) A választók megtévesztését be kell fejezni! (…) Felkérjük, felszóltjuk, hogy tisztázza a politikai támogató szervezetét” – mondta Molnár csütörtökön Kiss Lászlóval, a kerület össz-ellenzéki polgármesterjelöltjével tartott sajtótájékoztatóján.

Kissről, „a III. kerület következő polgármesteréről” elmondta: 2006-ban egyéni önkormányzati körzetben, 2014-ben egyéni országgyűlési körzetben nyert a választáson, 2018-ban pedig „korrekt, méltányos döntéssel” visszalépett Szabó Tímea javára az egyeztetések során, így segítve a választókerületben a Fidesz legyőzését.

Búsról elmondta: korábban volt már a Fidesz országgyűlési képviselője, önkormányzati képviselője, fővárosi képviselője, választókerületi elnöke, alpolgármestere, jelenleg pedig a Fidesz polgármestere ebben a kerületben, „ehhez képest” mégis úgy csinál, mintha a civil szféra támogatottja lenne.

Hogy emlékeztessék Búst, kinek a jelöltje is ő, felavatják az „ismeretlen fideszes polgármester” tábláját – jelentette be Molnár, felmutatva egy „Ne dőlj be! Ő a Fidesz jelöltje!” feliratú narancssárga táblát, melyen egy politikus árnyképe is látható.

„Segítünk: ő nem más, mint a Fidesz polgármester-jelöltje, senki másé, nem a civileké, hanem a Fidesz jelöltje, és nyilvánvalóan Bús úr bús napjai jöhetnek” – mondta.

Kitért arra: Búsék „biztos, ami biztos”, még politikai hirdetést is hamisítanak, olyan mondatokat tulajdonítva „például nekem, ami abban a szövegösszefüggésben szó szerint soha el nem hangzott, kihagynak belőle mondatrészt, szórendet cserélnek, Ez azt mutatja, hogy nagy bajban lehetnek itt a fideszes képviselő-jelöltek”.

„Méltánytalannak, inkorrektnek, „vészforgatókönyvnek” nevezte az ilyen eljárást.

Kiss László elmondta: azzal kezdődött a kerületi kampány, hogy a jelenlegi polgármesternek „fizetett politikai hirdetésben kell azt bizonygatnia, hogy egyáltalán érdemes elindulnia a választásokon”. Az ellenzék ötleteit, javaslatait pedig sajátjaként tálalva címlapon jelenteti meg a kerületi újságban.

Az MSZP kerületi programja, melyet az összefogásban részt vevő pártok szintén támogatnak, bérlakásépítés, mert „égető szükség van bérlakás-programra”, és gyermek-szakrendelő kialakítása.

„Kisgyermekes, a kerületben élő szülőként pontosan tudom, hogy egy kisgyermekkel milyen és mennyi idő alatt lehet egészségügyi szolgáltatást igénybe venni a kerületben. Mindenképpen javítani fogjuk az egészségügy helyzetét” – ígérte.

A római parti mobilgát kapcsán nemcsak népszavazást, de programbemutató társadalmi vitát is ígért, a szentendrei úti felújítással kapcsolatban pedig – ahol a fák kerültek veszélybe - érdemi párbeszédet.

„Miközben megbénítják a város forgalmat, aközben a helyi városvezetésnek egy mukkja sincs erről úgy, hogy közben a polgármester a fővárosi Fidesz-frakció tagja” – kifogásolta, külön hangsúlyozva: „beton helyett fákra van szükség”, és környezettudatos vezetésre.

Bús már lecserélte a jelenlegi képviselő-testület felét, a választóknak viszont most módja lesz az igazán helyben elkötelezett, többpárti összefogás jelöltjei közül valódi képviselőket, és nem pedig helytartókat választania – hangsúlyozta Kiss.