Molnár Zsolt: Karácsony meg fogja nyerni

HírKlikk 2019. október 12. 08:12 2019. okt. 12. 08:12

Szoros, „célfotós” győzelmet jósolt Karácsony Gergelynek a főpolgármesterségre Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke pénteken. De miután élőben meghallgatta Karácsony kampányzáró beszédét, azt mondta „módosítja vallomását”.

„Budapest következő főpolgármesterét hallottuk. Nem lesz célfotó, meg fogja nyerni” – mondta Molnár az ATV Egyenes beszéd című műsora vendégeként.

Karácsony már az eljövendő évek ellenzéki politikájának üzent az egész országban, hiszen hadat üzent a „borkaizmusnak, annak a polipnak, amely csápjaival ezt az egész országot befedte” – mondta Molnár.

A szavazók bizonyára fölteszik maguknak a kérdést, akarnak-e olyan országot, ahol így mennek a dolgok, s ahol például Nikola Gruevszki, egy „körözött politikusbűnöző”, szavazhat a választáson Budapest V. kerületében.

Ha az ellenzékiek elmennek szavazni, bár nem lesz kolbászból a kerítés, új korszak nyílik hétfőtől – vetítette előre.

Hozzátette: a Borkai-ügyre jó megoldás lenne, ha Borkai maga bejelentené, hogy visszalép, vagy ha a Fidesz elnöke, Orbán Viktor szólítaná fel erre. Most ugyanis az látszik, hogy sem a kormánypárt, sem a sajtója, sem a jelenlegi főpolgármester nem tud mit kezdeni a helyzettel.

Ugyanakkor, folytatta Molnár, Borkai visszalépésével a történet jogi része még nincs lezárva, ennek a végére kell járni.

Ezért is kért mindenkit, menjen el szavazni, vigye a családot, a rokonokat, és szavazzanak az ellenzéki polgármester- és képviselőjelöltekre és az ellenzék megyei listáira.

Karácsony a kampányzáró beszédében elsorolta, mi mindenért nem mennek az emberek szavazni: mert mocskosnak tartják a politikát; mert úgy érzik, ők nem tudnak változtatni; mert minden politikust egyformának tartanak, aki „csak repülőn utazgat”.

„Mondjátok el neki, hogy ez nem igaz. Mondjátok el neki, hogy menj el szavazni, és a szavazatoddal küldd el a közéletből a jó fenébe az összes helikopterező, kurvázó, kábítószerező, korrupt senkiházit” – mondta Karácsony.

Hangsúlyozta: vasárnap nemcsak helyi vezetőket, hanem jövőt is választunk.