"Mondjon le a jobbikos Szávay István"

HírKlikk 2018. november 30. 18:40 2018. nov. 30. 18:40

Lemondásra szólította fel Szávay István jobbikos parlamenti képviselőt a Fiatal Családosok Klubja egy közleményben pénteken.

A szervezet hangsúlyozta: elítéli az emberi méltóság bármilyen, verbális vagy tettleges megsértését, azt, hogy bárkit származási, vallási vagy nemi identitása miatt fenyegetés érjen, vagy szóbeli megaláztatást, agressziót kelljen elszenvednie.

Különösen szigorúan kell megítélni azt a helyzetet, amikor mindezt a magyar Országgyűlés "mint a nemzetünk sorsát befolyásoló döntéshozó fórum" felelős tagja közszereplőként követi el - tudatták.

Azt írták: a képviselők esküvel fogadott vállalása, miszerint ők "a magyar nép és az ország érdekeit, társadalmi és gazdasági fejlődését minden erejével" szolgálják, nem teszi megengedhetővé a napokban napvilágot látott képviselői, emberi magatartást.

A Hír TV szerdai videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: előző nap "lezsidózott", majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az illető azt mondta, hogy "nácibűz" van. 

A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Szávay István csütörtökön lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Forrás: MTI/Hírklikk