MSZP: hány embernek kell meghalnia, hogy Orbánnak a stadionok helyett az egészségügy legyen a fontos?

HírKlikk 2019. július 1. 17:52 2019. júl. 1. 17:52

Az MSZP szerint a kormányhivatali káosz már emberéletekbe kerülhet.

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, bezárták a Veszprém megyei kormányhivatalhoz tartozó egészségügyi labort, amellyel az MSZP szerint a betegek biztonságos ellátását veszélyeztetik. Úgy tűnik, hogy a Fidesz újabb szintet ért el azzal az ámokfutással, amit a kormányhivataloknál művel, hiszen most már emberéleteket veszélyeztet - fogalmaz az ellenzéki párt közleménye.

Az MSZP felhívja a figyelmet: legyen világos, már nem arról van szó, hogy rövidített nyitvatartást vezettek be a kirúgások és a felmondások miatt egy megyei hivatalnál, hanem arról, hogy egyszerűen megszüntettek egy állami szolgáltatást, amelyen a betegek élete múlhat.

A közlemény szerint már így is 24 ezer gyógyítható beteg hal meg amiatt, mert nem kap időben megfelelő ellátását, és most úgy tűnik, hogy a Fidesz mindent megtesz azért, hogy még magasabb legyen ez a szám.

Mennyi elkerülhető halálesetnek kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy az Orbán-kormánynál ne a stadionok és a hirdetések legyenek az első helyen, hanem az egészségügy? - teszik fel a kérdést.

Az MSZP szerint Orbánnak és Káslernek azonnal lépnie kell a betegek biztonsága érdekében, és magyarázatot kell adniuk arra, hogy miért történhetett meg ez az eset Veszprém megyében.

Forrás: Hírklikk