Nagy a csend az erőszakkal hírbe hozott két vízilabdázó körül

HírKlikk 2018. november 30. 19:52 2018. nov. 30. 19:52

Már több hónap is eltelt azóta, hogy nyomozást indított a rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt, és állítólag már a kislányt vizsgáló szakértői vizsgálat eredménye is elkészült, még mindig nem hallgatták ki a nyomozók a két hírbe hozott vízilabdázót, Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot. Ezt Hegedűs László, Kósz ügyvédje közölte a 24.hu-val, amikor az ügy állásáról érdeklődtek.

"Öt héttel ezelőtt hivatalos értesítést küldtünk a rendőrségre, hogy adjanak felvilágosítást arról, érintettjei vagyunk-e az ügynek, de azóta sem reagáltak a megkeresésünkre. Bennünket senki semmiről nem tájékoztat. Egyszerűen csak lebegünk, mint Mohamed a koporsóban" – mondta Hegedűs.

A lap úgy tudja, hogy a rendőrség pszichológus és más szakértők bevonásával elemezte a lány által elmondottakat. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, mennyi valóságalapja van annak, hogy a vízilabdázók zaklatták a lányt.

"Az elején több személyt is kihallgattak a nyomozók az uszodában, de azóta semmit sem tudunk. Az ügyfelemet és a társát nemhogy nem hallgatták ki, de még csak fel sem hívták telefonon. Mivel kiemelt ügyről van szó, ez már rég megtörtént volna, ha bármit is elkövettek volna. Ez az egész ügy kitaláció. Szégyen, hogy így meg lehet alázni és vádolni két sportolót" – tette hozzá az ügyvéd.

A 24.hu megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudják, miért húzódik ilyen sokáig a nyomozás, és igaz-e, hogy a szakértői vizsgálatok eredményeinek tükrében várhatóan ejtik majd az ügyet.

"A rendőrség az eddig közölteken kívül nem ad bővebb tájékoztatást. A nyomozás folyamatban van" – mondta András Tamás alezredes, a Pest megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

Forrás: 24