Nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki iskolában

HírKlikk 2018. december 3. 06:49 2018. dec. 3. 06:49

Lassan több mint egy hete nagykabátban ülnek a gyerekek a nagyberki iskolában, ezzel a panasszal fordult a Somogyi Hírlaphoz egy nagymama. Az alsós kisdiákok beöltözve írtak dolgozatot a napokban, egy nap többet is, írta le a helyzetet.

A fűtéssel azóta vannak gondok, amióta felújítást végeznek az épületben, és korszerűre cserélik a fűtőberendezéseket – írja a Somogyi Hírlap. Emiatt az osztályokban jelenleg nincs radiátor, a terem pedig nincs felfűtve. A nagymama felvetette, miért nem a nyári vagy az őszi szünetben zajlottak az átalakítások az iskolában, mert akkor nem érintette volna a tanórákat. Ehelyett most előfordult, hogy az iskolai szavalóversenyen alig lehetett hallani a verseket a zajtól, mert a szomszédban éppen fúrtak a munkások.

Pályázati pénzből zajlik a fűtés korszerűsítése és a mosdók felújítása, válaszolta a lap kérdésére Horváth István, a nagyberki Szász Endre Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: a munkák határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni. Szakaszosan cserélik le a fűtést, közben olajradiátorokkal fűtenek a tantermekben. Ezzel 18 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak elérni.

Abban bíznak, hogy hamarosan lezárul a felújítás. Addig minden gyereknek és szülőnek felhívták a figyelmét arra, hogy a tanulók melegen öltözzenek, téli cipőt viseljenek az osztályban, hogy senki se fázzon meg.

Forrás: Hírklikk