„Nem ellenzéki, hanem budapesti főpolgármester kell”

HírKlikk 2019. január 21. 18:55 2019. jan. 21. 18:55

Ha ősszel megválasztják, olyan főpolgármestere lesz Budapestnek, aki mindig a budapestieket képviseli – ígérte Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje Ujhelyi István EP-képviselő élő facebookos bejelentkezésében.

Budapest minden problémája a szabadság, az önállóság és a pénzügyi függetlenség hiányából ered, ezért Horváth Csaba programjának alapja ezek megteremtése. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy minden Budapesten befizetett 10 forintnyi adóból egy forint maradjon a fővárosban. Az MSZP jelöltje emlékeztetett: a budapestiek naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába.

Mint mondta, ezt a pénzt nem atlétikai stadionra, hanem a metrók meghosszabbítására vagy épp új elektromos buszokra kell költeni. Horváth szerint elfogadhatatlan, hogy Budapesten drágább a havibérlet, mint Bécsben, holott az osztrák fővárosban az átlagfizetés a budapestinek a háromszorosa.

Az önkormányzati választás esélyeivel kapcsolatban a várospolitikus azt mondta: az a legfontosabb, hogy a Fidesz jelöltjeivel szemben csak egy ellenzéki jelölt legyen, ezt a célt szolgálja a jelenleg is zajló előválasztási folyamat. Horváth Csaba és Karácsony Gergely közül január 28. és február 3. között városszerte 40 helyszínen – az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás irodáiban, valamint a város hat forgalmas csomópontjában – választhatnak a budapestiek.

Horváth Csaba elmondta: a kerületekben is le kell győzni a fideszes helytartókat; úgy látja, nincs akadálya, hogy az ellenzéki politikai szervezetek együttműködjenek, a jelöltállítást azonban mielőbb le kell zárni, hogy a polgármesterjelöltek és az önkormányzatiképviselő-jelöltek is részt tudjanak venni az európai parlamenti választás kampányában.

Forrás: Hírklikk